Zsidó űrhajósnő tanácsai az elszigeteltség elviselésére

Jessica Meir az USA jeruzsálemi nagykövetségének Twitter oldalán keresztül üzent, hogyan tudják az emberek jobban elviselhetővé tenni a koronavírus járvány miatti bezártságot.

A mentális és fizikai egészség megőrzésével kapcsolatban üzent Jessica Meir zsidó űrhajós az űrből.

„Furcsa és kicsit szürreális látni innen az űrből, mi zajlik most a Földön. Úgy tűnik, egy teljesen más bolygóra fogunk majd visszatérni”, mondta az asztronauta a videóban.

A nagykövetség azt kérdezte tőle, szerinte hogyan tudjuk megőrizni az egészségünket és a lelki békénket a bezártság idején.

Meir elmondta, ezzel a kérdéssel az űrhajósok sokat szoktak foglalkozni, számukra az izoláció rendszeres élmény.

„Szerintem sok mindent tehetnek az emberek. Ami például fontos, hogy a megszokott napi rutinunkat folytatni kell. Mi minden nap edzünk, hogy fittek és egészségesek maradjunk”, mondta. „A testmozgás fontos a testi és a lelki egészség megőrzéséhez is. Erre nagy hangsúlyt fektetünk idefenn.”

Meir szerint az is fontos, hogy rendszeres kapcsolatban maradjunk a családdal és a barátainkkal, a szeretteinkkel. Megjegyezte, hogy rengetegen használják a videokonferenciát erre a célra. „Rendszeresen időt szakítunk erre a lelki egyensúly megőrzése érdekében az űrállomáson is”, mondta.

Az elmúlt hónapban Meir egy fényképet posztolt Tel Avivról, amelyet az űrben készített. A képen a város teljesen üres volt a koronavírus járvány kitörése miatt.

„Amint lenéztem arra városra, ahol apám is nevelkedett, eszembe jutott az egyik kedvenc mondása: ez is el fog egyszer múlni”, jelentette ki.

Meir gyakran posztol fotókat a Földről a Facebook-on. Tavaly októberben pedig részt vett az első olyan űrsétán, amelyben csak nők vettek részt. Az első űrséta 1965-ben volt, azóta 227 ilyen eseményre került sor, és a résztvevők között csupán 14 nő volt. Meir lett a 15-dik. Egy kivételével az összes nő amerikai volt.

Kapcsolódó cikkünk:

Az űrből kívánt boldog hanukát egy izraeli nő – Kibic Magazin

Jessica Meir ráadásul menorákkal díszített zoknikról posztolt fotót az űrhajóból. Jessica Meir egy izraeli orvos lánya, aki először Svédországba, majd az USA-ba költözött, ahol idén szeptemberben a NASA űrállomásán kezdett dolgozni. Két héttel később részt vett az első olyan űrsétán, amelyben csak nők voltak a fedélzeten.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp