Böröcz László: A szorongást sok törődéssel lehet enyhíteni

„Minden csúszni fog, a Radnóti képregényes és a berlini olimpiás kiállítás és a könyvkötő workshopok, minden.” Böröcz László, a 2B Galéria és a Lúd Labor vezetőjének írása a járvány és a karantén kapcsán.

A Kibic Magazin körkérdést indított a zsidó közösségben arról, hogyan változtak meg a közösségben dolgozók hétköznapjai a koronavírus-járvány miatt, hogyan befolyásolta a munkájukat a járvány. Alább Böröcz László, a 2B Galéria és a Lúd Labor vezetőjének gondolatait olvashatják.

Itthon vagyunk. Frida lányom feláll a zongorától, elbúcsúzik a tanárától, kezdődik Vilma dobórája. Szintén online. Mimi a hátam mögött a számítógépén dolgozik, próbálja megmenteni a járvány miatt csőd szélén álló vállalkozásunkat. A sarokban az óriás Sansevieria árnyékában Vilma tengerimalaca szöszmötöl. Tegnap óta egyedül van, a testvére meghalt, már el is temettük. Ő volt Frida malaca. Furcsa, de nincs saját nevük, így hívjuk őket, hogy Vilma malaca és Frida malaca.  Az erdőben ástuk meg a sírját, Pilisszentkereszt és Dobogókő között. A sír fölé köveket hordtunk, hogy ne tudják kikaparni a vadak.  Mint egykor a zsidók a sivatagban, magyaráztam a lányoknak.

Még március elején is azt hittem, hogy a peszachi kiállításunkat időben, áprilisban megnyitjuk. Ahogy évek óta mindig. Idén Ros Hásánára is terveztünk kiállítást, most már abban sem vagyok biztos, hogy azt meg tudjuk tartani. Minden csúszni fog, a Radnóti képregényes és a berlini olimpiás kiállítás és a könyvkötő workshopok, minden.

Waldsee kiállítás a 2B Galériában 2019-ben

A weben most azt olvasom, hogy a tengeri malacok társas lények és szenvednek az egyedülléttől. Semmi gond, itt egy oldal, ahonnan tengeri malacokat lehet örökbe fogadni. Hoppá! A koronavírus miatt az örökbefogadás szünetel. Szerencsére a szakértő azt is írja, hogy a magára maradt tengeri malac szorongását sok törődéssel enyhíteni lehet. Akkor jobb híján egyelőre ez marad. Felállok és vágok egy szelet uborkát neki.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp