Böröcz László: A szorongást sok törődéssel lehet enyhíteni

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

„Minden csúszni fog, a Radnóti képregényes és a berlini olimpiás kiállítás és a könyvkötő workshopok, minden.” Böröcz László, a 2B Galéria és a Lúd Labor vezetőjének írása a járvány és a karantén kapcsán.

A Kibic Magazin körkérdést indított a zsidó közösségben arról, hogyan változtak meg a közösségben dolgozók hétköznapjai a koronavírus-járvány miatt, hogyan befolyásolta a munkájukat a járvány. Alább Böröcz László, a 2B Galéria és a Lúd Labor vezetőjének gondolatait olvashatják.

Itthon vagyunk. Frida lányom feláll a zongorától, elbúcsúzik a tanárától, kezdődik Vilma dobórája. Szintén online. Mimi a hátam mögött a számítógépén dolgozik, próbálja megmenteni a járvány miatt csőd szélén álló vállalkozásunkat. A sarokban az óriás Sansevieria árnyékában Vilma tengerimalaca szöszmötöl. Tegnap óta egyedül van, a testvére meghalt, már el is temettük. Ő volt Frida malaca. Furcsa, de nincs saját nevük, így hívjuk őket, hogy Vilma malaca és Frida malaca.  Az erdőben ástuk meg a sírját, Pilisszentkereszt és Dobogókő között. A sír fölé köveket hordtunk, hogy ne tudják kikaparni a vadak.  Mint egykor a zsidók a sivatagban, magyaráztam a lányoknak.

Még március elején is azt hittem, hogy a peszachi kiállításunkat időben, áprilisban megnyitjuk. Ahogy évek óta mindig. Idén Ros Hásánára is terveztünk kiállítást, most már abban sem vagyok biztos, hogy azt meg tudjuk tartani. Minden csúszni fog, a Radnóti képregényes és a berlini olimpiás kiállítás és a könyvkötő workshopok, minden.

Waldsee kiállítás a 2B Galériában 2019-ben

A weben most azt olvasom, hogy a tengeri malacok társas lények és szenvednek az egyedülléttől. Semmi gond, itt egy oldal, ahonnan tengeri malacokat lehet örökbe fogadni. Hoppá! A koronavírus miatt az örökbefogadás szünetel. Szerencsére a szakértő azt is írja, hogy a magára maradt tengeri malac szorongását sok törődéssel enyhíteni lehet. Akkor jobb híján egyelőre ez marad. Felállok és vágok egy szelet uborkát neki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp