Nem csak a spanyolnáthát, a koronavírust is túlélte egy 101 éves férfi

Felgyógyult a koronavírusból egy 101 éves férfi, aki még a spanyolnáthát is elkapta a 20-dik század elején, és túlélte a holokausztot is.

Az olaszországi Riminiben kiengedték a karanténból azt a 101 éves férfit, aki felgyógyult a koronavírus fertőzésből. A férfira Mr. P néven hivatkozik a Jewish Journal. Mr. P-t a múlt héten szállították kórházba Északkelet-Olaszországban, miután pozitív lett a koronavírus tesztje. A férfi annak idején felgyógyult a spanyolnáthátból is és túlélte a holokausztot is a 2-dik világháború idején.

Rimini polgármesterhelyettese, Gloria Lisi szerint mindenki a férfi gyógyulásáról beszélt a kórházban, ahogy kezdett jobban lenni.

„Az emberek számára reményt adott egy olyan férfi gyógyulása, aki elmúlt 100 éves”, mondta Lisi egy interjúban.

A polgármester-helyettes elmondta, minden nap egymás után halljuk a szomorúbbnál szomorúbb történeteket ezekben a hetekben. Különösen arról szólnak a hírek, hogy a vírus agresszívan terjed és hogy milyen veszélyes az öregekre. De Mr. P túlélte.

Mr. P 1919-ben született, a spanyolnátha nevű járvány kellős közepén, amely 500 millió embert, nagyjából a világ populációjának egyharmadát fertőzte meg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp