Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni küzdelemre

Mindannyian veszélyben vagyunk – közölte az üzletember, aki most szülővárosa iránti szolidartás jegyében adományoz.

„A világjárvány nem ismer határokat: sem országok, sem emberek között. Mindannyian veszélyben vagyunk”

– írja közleményében Soros György, aki szerint az  idősotthonok lakóit és a  hajléktalanokat különösen fenyeget a járvány. 

Soros György

„Akik most elvesztik a munkájukat, a munkásszállók törékeny biztonságát, szintén hajléktalanná válhatnak, ahol a tömeges fertőzés esélye igen magas.” Soros úgy véli, hogy emiatt a szűkös anyagi forrásokkal rendelkező helyi önkormányzatok hatalmas kihívással találják szemben magukat, hiszen a rendkívüli helyzetben biztosítaniuk kell a város működését és a szociális ellátást.

„Budapesten születtem a nagy gazdasági világválság idején, alig egy évtizeddel a spanyol influenza pusztítása után. A járvány akkor több ezer halottat hagyott maga mögött Budapesten. A városban éltem át a II. világháborút, a nyilas uralmat, az ostromot. Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között. 

A szülővárosom lakói iránti szolidaritás jegyében az általam alapított Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományoznak Budapestnek a példátlan vészhelyzetben” 

– indokolja döntését Soros György.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp