1 millió forintot gyűjtött maszkok gyártására egy zsidó szervezet 6 nap alatt

Céljuk, hogy minőségi védőmaszkokkal lássák el azokat az egészségügyi- és szociális ellátásban, szolgáltatóiparban dolgozó embereket, akik a járvány ideje alatt fokozottan veszélyeztetettek.

Bekapcsolódott a koronavírus miatt kialakult válsághelyzet kezelésébe az Adománytaxi nevű zsidó szervezet is. A projekt ötletgazdája és egyik koordinátora a környezettudatos lakberendezési termékeket kínáló Hannabi volt. Azt a célt tűzték ki együtt, hogy minőségi védőmaszkokkal lássák el azokat az egészségügyi- és szociális ellátásban, szolgáltatóiparban dolgozó embereket, akik a járvány ideje alatt fokozottan veszélyeztetettek.

A maszkok finanszírozásához pénzadományokat, elkészítésükhöz szabad kapacitású varrodákat, kiszállításukhoz pedig önkéntes sofőröket keresnek.

A Maszkot a frontra elnevezésű projekt keretében 2 rétegű textil maszkokat gyártanának, amelynek rétegei közé 4 réteg papírt, zsebkendőt vagy kéztörlőt kell helyezni. A teljes maszkot 4 óránként cserélni kell. A módszer tudományosan megalapozott, a hong kongi-shenzeni egyetemi kórház javaslata. A maszk az eddigi tapasztalatok szerint majdnem olyan hatásfokkal szűri a vírust, mint a sebészeti maszkok.

Ehhez kértek segítséget a szervezők. A felhívást március 20-án tették közzé a szervezők, és mostanra 120 adományozótól 1 millió forint gyűlt össze. Ebből az összegből 5000 minőségi és mosható maszkot tudnak legyártani.

A támogatók között eddig 56-44% arányban a nők voltak többen. De továbbra is várják mindenki felajánlását, mivel folyamatosan szükség lesz újabb maszkok gyártására. A támogatásokat az Adománytaxi Alapítvány – 16200106-11607326 számú bankszámlájára lehet utalni. A közlemény rovatba írják be: maszk.

További információk az alábbi facebook oldalon találhatók.

https://www.facebook.com/events/493190904894403/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp