Sárga csillaghoz hasonlította a karanténra figyelmeztető felhívást a szlovák miniszterelnök

Igor Matovič szerint pánikkeltő az a magyarországi megoldás, hogy egy piros figyelmeztető lapot helyeznek ki a hatósági házi karanténban lévők ajtajára.

A magyar járványügyi szabályok szerint hatósági házi karantén idejére a bejárati ajtóra egy hatósági feliratot (piros lapot) kell kiragasztani, amely arra figyelmeztet, hogy a lakásban olyan ember tartózkodik, aki járványügyi megfigyelés alatt áll.

Egy járványügyi megfigyelés alatt álló személy lakásának ajtaja Salgótarjánban (Fotó: MTI/Komka Péter)

„Tudják, az az időszak, amikor sárga csillagot kellett hordaniuk az embereknek már rég elmúlt. Nem hiszem, hogy ennek a pánikkeltésnek, vagy figyelemkeltésnek különösebb haszna lenne” – reagált az ujszo.com beszámolója szerint Igor Matovič szlovák kormányfő a magyarországi gyakorlatot firtató kérdésre.

Matovič ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy Szlovákiában ilyen intézkedést nem fognak bevezetni. Sokkal fontosabb ugyanis, hogy a fertőzött vagy fertőzésgyanús személyeket kivonják a társadalmi életből, amíg meg nem gyógyulnak.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp