Klorokinnal a koronavírus ellen?

Magyarország az egyik legnagyobb exportőre a klorokinnak, amellyel már több koronavírusos beteget gyógyítottak meg. Jelenleg épp folyik az alapanyag a tesztelése Franciaországban, egy-két héten belül megszülethet az eredmény.

A klorokint elsősorban maláriás betegségek megelőzésére és kezelésére használják, azonban a francia orvostársadalom egy hónapja foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy hatékony lehet-e a Covid-19 fertőzés kezelésében is.

„Didier Raoult marseille-i professzor és már mások is dolgoznak vele, mindennap beszélek velük” – mondta az orvos végzettségű miniszter az LCI hírtelevízióban, jelezve, hogy Franciaország két hét múlva biztos eredményeket tud felmutatni a klorokin hatásait illetően.
„Mindent meg kell mozdítanunk, hogy igazoljuk a hatékonyságát. Ha bebizonyosodik, akkor mindent megteszünk, hogy a franciák haladéktalanul hozzáférhessenek. Két hét múlva biztos adataink lesznek. Ez esetben ki fogok állni a franciák elé nyilatkozni” – tette hozzá.

Valószínűleg a kísérletek hatására születhetett meg az a magyar kormányrendelet a tegnapi napon, amely megtiltja az alapanyag kivitelét Magyarországról.

„A veszélyhelyzet idején tilos hydroxychloroquine-sulfate hatóanyagot, valamint ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszert, és gyógyszergyártás köztes termékét Magyarországról kereskedelmi forgalomban kivinni”, áll a kormányrendeletben.

Magyarország a világ egyik legnagyobb exportőre ennek az alapanyagnak, így ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik a szer hatékonysága, akkor nagyobb mennyiség fog itthon rendelkezésre állni.

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp