Brazil zsidó milliárdos 1,7 tonna fertőtlenítőszert adományoz a koronavírus ellen

A brazil kozmetikai cég tulajdonos egy holokauszt túlélő fia. Most 1,7 tonna fertőtlenítőgélt adományoz a koronavírus elleni küzdelemben a város rendelkezésére.

Miguel Krigsner zsidó biokémikus és környezetvédő az O Boticário nevű kozmetikai cég alapítója és elnöke.

„Ha életeket mentünk, az emberiséget mentjük meg. Ez a lényege a judaizmusnak”, mondta Krigsner.

A milliárdos biokémikus La Paz-ban született. Édesapja  lengyel, édesanyja német származású volt, mindketten a náci rezsim elől menekültek el. Krigsner apja 11 éves korában költözött Brazíliába a családjával.

„A cégünket Curitibában alapítottuk, és nagyon fontos nekünk ez a város. Remélem, hogy ez az adomány sok embert segít hozzá ahhoz, hogy nagyobb biztonságban érezze magát a járvány idején”, mondta a JTA-nak.

Az O Boticário-t 43 évvel ezelőtt alapították, ez Brazília második legnagyobb kozmetikai vállalata, és a világ legnagyobb szépségipari kereskedelmi cége 4000 üzlettel, 22000 alkalmazottal világszerte. A cég bevétele 2019-ben 4 milliárd dollár volt.

1990-ben a cég megalapította az O Boticário Természetvédelmi Alapítvány nevű nonprofit szervezetet, és 800 környezetvédelmi projektet szponzorál Brazíliában.

„Amíg a Boticárió létezik, addig támogatni fogja ezeket a célokat. Ez morális kötelességünk. Egyrészt lelkiismereti szempontból, másrészt a zsidó vallás is fontosnak tartja a tzedakát, vagyis az adakozást”, tette hozzá Krigsner, aki egyébként a Curitibai holokauszt múzeum alapítója is.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp