Izraeli orvos: a hatvan felettieken már nem tudunk segíteni

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Egy Olaszországban dolgozó izraeli orvos szerint Észak-Olaszországban már nem jut lélegeztető gép a 60 év feletti betegeknek.

Olaszországban eddig több áldozatot szedetett a koronavírus járvány, mint Kínában. 4825 halottról tudunk, és az elmúlt 24 órában újabb 5000 ember betegedett meg.

Gai Peleg izraeli orvos jelenleg Pármában dolgozik, és azt mondja, hogy a helyzet egyre csak romlik, és egyre nő a betegek száma a környéken, írja a jpost.com.

Az orvos egy olyan osztályon dolgozik, ahol a végső stádiumban lévő koronavírus betegeket ápolják. A pácienseknek a karantén szabályok ellenére megengedik, hogy elbúcsúzzanak szeretteiktől, és beszéljenek velük az utolsó pillanatokban. Más beszámolók szerint annyi a halálos áldozat, hogy a családtagok nem tudják tisztességes körülmények között eltemetni hozzátartozóikat.

(a kép illusztráció)

Peleg arról számolt be, hogy a kórházi instrukciók szerint nem szabad a 60 év feletti pácienseket lélegeztető gépre tenniük, mert akkor nem jut gép a fiatalabbaknak.

Izrael több ezer lélegeztetőgépet rendelt meg, amelyek várhatóan május közepén érkeznek meg az országba. Benjamin Netanjahu vasárnap azt mondta, hogy minden eszközzel azon vannak, hogy biztosítsák az egészségügyi ellátást mindenki számára a járvány idején.

Hozzátette: a világ minden táján akadozik az egészségügyi ellátás, mivel szinte sehol nem számítottak arra, hogy ilyen gyorsan terjed majd a koronavírus fertőzés, és ilyen súlyos lefolyású lesz a betegség sok embernél.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp