Megvan a gyógyszer a koronavírus fertőzésre?

A Fujifilm Holdings Corp. egyik influenza gyógyszerének összetevője hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében.

A főként digitális kameráiról ismert vállalat, a Fujifilm Holdings Corp.-ról kevesen tudják itthon, hogy rendelkezik gyógyszeripari érdekeltséggel is.

A pekingi tudományos és technológiai minisztérium bejelentése szerint a vállalat Avigan és Favipiravir néven forgalmazott influenza gyógyszerének egyik összetevője mellékhatások nélkül hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében.

A klinikai tesztet nyolcvan betegen végezték el Sencsenben, akik gyorsabb és eredményesebb gyógyulást mutattak, mint a kontrollcsoportnál, ráadásul mellékhatások nélkül.

Az Avigan és Favipiravir gyógyszereket 2014-ben engedélyezték Japánban. A japán kormány Favipiravir szállítmánnyal támogatta 2016-ban az Ebola-fertőzés visszaszorítását Guineában.

A Fujifilm Toyama Chemical Co. Ltd. által kifejlesztett szert Kínában a Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co. Ltd. gyártja influenza ellenes gyógyszerként.

A hírre tizenöt százalékkal erősödött szerdán a Fujifilm Holdings Corp. részvénye a tokiói tőzsdén.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp