A Nobel-díjas biofizikus szerint hamarosan itt a világjárvány vége

Michael Levitt izraeli tudós is beszélt, hogy a legtöbb ember természetes immunitással rendelkezik a koronavírus ellen. Eddigi számításai pontosan megjósolták, hogyan fog lelassulni a vírus Kínában.

Az izraeli Nobel-díjas Michael Levitt szerint ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség az óvintézkedésekre, és dicsérte Izraelt, hogy megelőző intézkedéseket hozott.

A biofizikus ugyanakkor úgy látja, hogy Kínában a fertőzés üteme lelassul, a világjárvány végét jelentheti, írja a jpost.com.

Levitt 2013-ban kapta meg megosztva a kémiai Nobel-díjat „a komplex kémiai rendszerek többszintű modelljének kifejlesztéséért”. Ugyan nem járványügyi szakember, de Kínában pontosan leírta hetekkel ezelőtt, miként fog lelassulni a vírus terjedése. Ezért nagyon ismertté vált a neve az ázsiai országban.

Levitt szerint a vírus március végén fog eltűnni Kínából. Elképzelését arra alapozza, hogy a vírus terjedéséhez nagyon ideálisak a körülmények Kínában, mégis csak a népesség 20%-a fertőződött meg.

Szerinte egyébként a koronavírus a legtöbb emberre veszélytelen. Az olaszországi helyzetről elmondta, hogy az ottani társadalom struktúrája, valamint kultúrája is felelőssé tehető a viszonylag sok áldozatért.

Ennek ellenére kiemelte, hogy fontosak az óvintézkedések, nehogy nagyobb baj alakuljon ki.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp