A Nobel-díjas biofizikus szerint hamarosan itt a világjárvány vége

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Michael Levitt izraeli tudós is beszélt, hogy a legtöbb ember természetes immunitással rendelkezik a koronavírus ellen. Eddigi számításai pontosan megjósolták, hogyan fog lelassulni a vírus Kínában.

Az izraeli Nobel-díjas Michael Levitt szerint ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség az óvintézkedésekre, és dicsérte Izraelt, hogy megelőző intézkedéseket hozott.

A biofizikus ugyanakkor úgy látja, hogy Kínában a fertőzés üteme lelassul, a világjárvány végét jelentheti, írja a jpost.com.

Levitt 2013-ban kapta meg megosztva a kémiai Nobel-díjat „a komplex kémiai rendszerek többszintű modelljének kifejlesztéséért”. Ugyan nem járványügyi szakember, de Kínában pontosan leírta hetekkel ezelőtt, miként fog lelassulni a vírus terjedése. Ezért nagyon ismertté vált a neve az ázsiai országban.

Levitt szerint a vírus március végén fog eltűnni Kínából. Elképzelését arra alapozza, hogy a vírus terjedéséhez nagyon ideálisak a körülmények Kínában, mégis csak a népesség 20%-a fertőződött meg.

Szerinte egyébként a koronavírus a legtöbb emberre veszélytelen. Az olaszországi helyzetről elmondta, hogy az ottani társadalom struktúrája, valamint kultúrája is felelőssé tehető a viszonylag sok áldozatért.

Ennek ellenére kiemelte, hogy fontosak az óvintézkedések, nehogy nagyobb baj alakuljon ki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp