A koronavírus miatt halt meg a milánói zsidó közösség korábbi vezetője

Michele Sciama az olaszországi zsidóság első halálos áldozata.

A Covid-19 koronavírus-fertőzés következtében hétfő reggel elhunyt Michele Sciama, a milánói zsidó közösség korábbi főtitkára. Sciama 79 éves volt, feleségén és két lányán kívül az egész milánói zsidóság gyászolja korábbi vezetőjét, a temetéséről a járvány miatt azonban még nem tudtak intézkedni.

Michele Sciama

Sciama a megbetegedéséig aktív tagja volt a helyi közösségnek, a járvány kitörése előtti időszakban éppen egy jótékonysági koncert megszervezésén dolgozott. Ezt a koncertet már az emlékére fogják megtartani, hogy arra is emlékezzenek, hogy a koronavírus nemcsak statisztikai adatokat jelent, de megfosztja az embereket a szeretteitől, mondta Gadi Luzzatto Voghera, a Zsidó Dokumentációs Központ vezetője.

A Micky néven ismert Sciama az olasz zsidó közösség első halálos áldozata a járványnak. Korábban itt a Kibicen is beszámoltunk arról, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézniük az olasz zsidóknak a koronavírus terjedése miatt. Ruth Durgello, a római zsidó közösség vezetője szerint az olaszországi zsidóság – leszámítva a II. világháború időszakát – nem volt ilyen nehéz helyzetben az elmúlt száz évben.

(JTA)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp