Milliók követik egy zsidó srác weboldalán a koronavírus körüli fejleményeket

A 17 éves amerikai Avi Schiffmann által készített oldal percenként frissülő adatokkal és interaktív térképpel mutatja meg a betegség terjedésének mértékét.

A Seattle környékén élő Avi Schiffmann még tavaly decemberben kezdett el dolgozni azon az nCoV2019.live weboldalon, amelyre azóta már 12 millió ember látogatott el. A még középiskolában tanuló srác azért kezdett bele a projektbe, mert amikor Kínában kitört a járvány nem álltak rendelkezésre megfelelő információk arról, hogy mi is történik valójában. Schiffmann ezen szeretett volna változtatni.

Avi Schiffmann

Az általa létrehozott weboldalon percenként frissülnek az adatok, amelyek megmutatják, hogy egyes országokban mennyi fertőzött személyt regisztráltak, ebből mennyi a súlyos eset, és hányan haltak meg, illetve gyógyultak már fel. Egy interaktív térképen pedig követni lehet, hogy melyek a legfertőzöttebb régiók világszerte.

Az nCoV2019.live az adatokat több különböző forrásból automatikusan gyűjti össze. Ezek között hivatalos nemzeti és nemzetközi egészségügyi szervezetek, illetve megbízható híroldalak is megtalálhatók. Hogy a közzétett adatok mennyire lehetnek pontosak, az nem minden esetben világos. Az izraeli fertőzöttek száma például 76 esetet mutat, ami megegyezik a jelenlegi híradásokkal, míg Magyarországon ez a szám 9 esetet jelez, annak ellenére, hogy a hazai hírekben már órák óta 13 fertőzött szerepel.

Az oldalon az adatokon kívül egyelőre csak angol nyelven a koronavírusról és az általa okozott COVID-19 elnevezésű betegségről is található bőven információ. Ezen kívül a védekezés különféle lehetőségeit is felvázolja.

Schiffmann jelenleg további fejlesztéseken dolgozik. Ezek között szerepel egy idővonal, illetve hogy 30 nyelvre lefordítható legyen az oldal. De egy vakcina-követőt is szeretne készíteni, amely jelezné, hogy milyen fázisban vannak a védőoltás előállítására tett kísérletek.

(Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp