Emberbőrbe kötött náci fotóalbumot találtak egy lengyel piacon

Egy lengyel piacon talált rá egy gyűjtő az albumra, és eljuttatta az auschwitzi múzeumba.

Valószínűleg a náci haláltábor áldozatának bőrébe kötötték azt a náci fotókat tartalmazó világháborús fényképalbumot, amelyet jelenleg szakértők vizsgálnak, írta meg a Daily Mail.

A fényképalbum borítóján egy tetoválás nyomait és emberi szőrzetet lehetett felfedezni, és feltűnően kellemetlen szaga volt.

Egy kis notesz (balra) és mellette az emberbőrből készült album

A gyanú szerint az albumot a buchenwaldi koncentrációs táborban készíthették, ahol a táborparancsnok Karl-Ott Koch feleségéről azt beszélték, hogy lámpaernyőt, asztalterítőt és albumokat készített egyes rabok bőréből. Ilse Koch állítólag kiválasztotta azokat a tetoválásokkal rendelkező foglyokat, akiket érdekesnek talált, megölette őket és felhasználta bőrüket.

Fotók az albumban

A „buchenwaldi boszorkányként” is emlegetett nőt a háború után életfogytiglani büntetésre ítéltek, az emberi bőrkikészítéssel kapcsolatos vallomásokat azonban az ügyészség nem használta fel, mert azokat nem találta igazoltnak.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp