Elhalasztják a budapesti Élet Menetét

A koronavírus miatt elhalasztásra kerül a budapesti Élet Menete megemlékezés. „Semmi nem olyan fontos, mint az emberi életek és az egészség megóvása” – indokolta döntését az Élet Menete Alapítvány.

„A mai napon arra a döntésre jutott alapítványunk, hogy mivel semmi nem olyan fontos, mint az emberi életek és az egészség megóvása, ezért a 2020. április 19. napjára tervezett budapesti Élet Menete emléksétát – valamennyi szóba jöhető szempontot alaposan mérlegelve – nehéz szívvel de el kell halasztanunk” – olvasható az Élet Menet Alapítvány Facebook-oldalán megjelent közleményben.

A döntés azután született meg, hogy az elmúlt időszakban az alapítvány munkatársai napi szinten egyeztettek és követték a koronavírussal kapcsolatos híreket és a nemzetközi és a hazai eseményeket és fejleményeket, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központtal is kapcsolatban voltak.

Az alapítvány elsősorban a holokauszt-túlélők, de minden jóérzésű ember megértését kéri, és abban reménykedik, hogy hamarosan sort keríthetnek az Élet Menetére Budapesten.

Arról már korábban döntés született, hogy a nemzetközi Élet Menete megemlékezés Auschwitzban elhalasztásra kerül.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp