Antiszemita rigmusok miatt indított fegyelmi eljárást az MLSZ

A vasárnapi Kazincbarcika-MTK mérkőzésen elhangzott rasszista és antiszemita rigmusok miatt vizsgálódik a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Vasárnap Putnokon lépett pályára a másodosztályban játszó MTK Budapest, ahol a Kazincbarcika csapatával vívott labdarúgó mérkőzést. Az mtkbudapest.hu szerint küzdelmes meccset végül a Kazincbarcika nyerte 3-1 arányban. Hiába a győzelem, a hazai szurkolók úgy tűnik nem igazán bírtak magukkal.

Kazincbarcika-MTK (Fotó: mtkbudapest.hu)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ugyanis a Twitteren jelezte, hogy a nézőtéren a meccs alatt nem volt minden a legnagyobb rendben, mivel a jelentések alapján rasszista, antiszemita rigmusok hangzottak el. Az MLSZ ezért fegyelmi eljárást indított.

Tavaly nyáron itt a Kibicen mi is beszámoltunk arról, hogy súlyos antiszemita incidens történt az MTK dorogi vendégjátéka alatt. Az MLSZ abban az esetben is fegyelmi eljárást indított, amely végén a Fegyelmi Bizottság 200 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a dorogi klubra.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp