Mini szobrot kapott Szenes Hanna Budapesten

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Hosszúlépés nevű szervezet tavaly hívta fel a figyelmet arra, hogy hiányoznak utcáinkról és tereinkről a hősnők szobrai. Támogatásukkal kikerült a városba az első hősnő, Szenes Hanna miniszobra az idei nőnap alkalmából.

A szobrot Kolodko Mihály készítette, aki a város különböző pontjain helyezett már el miniszobrokat.

„Wonder Woman kezdeményezésünkkel bemutattunk tíz hősnőt, aki megérdemelné, hogy szobra legyen Budapesten – most pedig elkezdjük felállítani a szobrokat”, írják Facebook közleményükben, amelyben azt ígérik, hamarosan a II. kerületi önkormányzat is szobrot fog állítani Szenes Hannának a Széna téren.

Mint írják, itt az ideje, hogy a budapestiek is büszkék legyenek Szenes Hannára, akit Izraelben nemzeti hősként tisztelnek, azonban szülővárosában, Budapesten mindössze egy apró park őrizte eddig emlékét. A mostani szobrot is itt, a 7. kerületi Szenes Hanna parkban állították fel.

Kapcsolódó cikkünk:

75 éve végezték ki Szenes Hannát – Kibic Magazin

75 éve a mai napon végezték ki a Margit körúti fogház udvaránSzenes Hanna költőt, az ellenállási mozgalom mártírját, Izrael nemzeti hősét. 23 éves volt. Szenes (Anikó) Hanna 1921. július 17-én született Budapesten, asszimilálódott zsidó családból származott, édesapja, Szenes Béla újságíró, színpadi szerző, műfordító volt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp