Mini szobrot kapott Szenes Hanna Budapesten

A Hosszúlépés nevű szervezet tavaly hívta fel a figyelmet arra, hogy hiányoznak utcáinkról és tereinkről a hősnők szobrai. Támogatásukkal kikerült a városba az első hősnő, Szenes Hanna miniszobra az idei nőnap alkalmából.

A szobrot Kolodko Mihály készítette, aki a város különböző pontjain helyezett már el miniszobrokat.

„Wonder Woman kezdeményezésünkkel bemutattunk tíz hősnőt, aki megérdemelné, hogy szobra legyen Budapesten – most pedig elkezdjük felállítani a szobrokat”, írják Facebook közleményükben, amelyben azt ígérik, hamarosan a II. kerületi önkormányzat is szobrot fog állítani Szenes Hannának a Széna téren.

Mint írják, itt az ideje, hogy a budapestiek is büszkék legyenek Szenes Hannára, akit Izraelben nemzeti hősként tisztelnek, azonban szülővárosában, Budapesten mindössze egy apró park őrizte eddig emlékét. A mostani szobrot is itt, a 7. kerületi Szenes Hanna parkban állították fel.

Kapcsolódó cikkünk:

75 éve végezték ki Szenes Hannát – Kibic Magazin

75 éve a mai napon végezték ki a Margit körúti fogház udvaránSzenes Hanna költőt, az ellenállási mozgalom mártírját, Izrael nemzeti hősét. 23 éves volt. Szenes (Anikó) Hanna 1921. július 17-én született Budapesten, asszimilálódott zsidó családból származott, édesapja, Szenes Béla újságíró, színpadi szerző, műfordító volt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp