Négy nyelven fog szólni az Izraelt képviselő dal az Eurovíziós Dalfesztiválon

Héberül, arabul, angolul és amhara nyelven énekli majd Eden Alene a Feker Libi című dalt a májusi Euróvíziós Dalfesztiválon Rotterdamban.

Egy televíziós műsorban választották ki azt a dalt, amely képviselni fogja Izraelt a következő Eurovíziós Dalfesztiválon Rotterdamban. Az izraeli Kan 11-es tévécsatornán megrendezett válogatón négy dal közül a Feker Libi című szerzemény bizonyult a legjobbnak a nézők és a szakmai zsűri szavazatai alapján. 

A Feker Libi (szívem szerelme amhara nyelven) Idan Raichel és Doron Medalie szerzeménye.  Medalie korábban több Eurovízióra nevezett dalért is felelős, többek között a két évvel ezelőtti nyertes, a Netta által előadott Toy című számot is ő szerezte.

Az már korábban eldőlt, hogy a kiválasztott dalt a 19 éves Eden Alene fogja előadni a Rotterdamban megrendezésre kerülő eseményen. Alene az első etip származású zsidó, aki Izraelt képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Először képviseli Izraelt egy etióp zsidó az Eurovíziós Dalfesztiválon – Kibic Magazin

A 19 éves Eden Alene képviselheti Izraelt idén májusban az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az etióp származású énekesnő egy televíziós válogató megnyerését követően vívta ki a jogot a részvételre. Az izraeli Kirjat Gatban született Eden Alene fogja képviselni Izraelt az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Amszterdamban. Alene az első etióp származású izraeli, aki részt vesz az európai dalversenyen.

Az izraeli dal a május 12-i első elődöntőben lesz hallható. A döntőt május 16-án rendezik majd.

(Haaretz)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp