Törli egyes európai járatait az El Al a koronavírus miatt

A döntést az utazók csökkenő száma miatt kellett a társaságnak meghoznia többek között Magyarországon is.

Az El Al több európai járatát is kénytelen törölni a koronavírus miatt, mivel jelentősen visszaesett az utazók száma az utóbbi időben. A döntés többek között a budapesti járatokat is érinti, de Bécsbe, Brüsszelbe és Frankfurtba is kevesebb gép közlekedik a következő időszakban.

„Másik járatot ajánlunk fel azoknak az utasoknak, akik már megvették a jegyüket a most törlésre kerülő járatokra”, közölte a légitársaság.

Váradi János, az El Al budapesti igazgatója szerint a törlés csak a budapesti járatok egy kisebb részét érinti, márciusban szám szerint hármat.

Járatcsökkenés és a koronavírus miatt bekövetkező bevétel kiesés miatt a légitársaság létszámleépítést is tervez. A Jpost.com információi szerint a 6300 dolgozóból mintegy ezer főt bocsáthatnak el. A múlt héten az El Al bejelentette, hogy bevételei 50-70 millió dollárral csökkenhetnek január és április között a járvány miatt.

A légitársaság törölte a kínai, hong-kongi és olasz járatait is, és további utasszám csökkenésre számít. A megszorítások része volt, hogy vasárnap az El Al elbocsátott közel 70 pilótát is a cégtől.

Mint arról korábban írtunk a Wizz Air is módosítja izraeli útvonalainak menetrendjét és törli a Tel-Avivba közlekedő egyes járatait március 11. és április 2. között koronavírus-fertőzés okozta keresletcsökkenés miatt.

A koronavírus miatt módosítja izraeli járatait a Wizz Air – Kibic Magazin

A Wizz Air a koronavírus-fertőzés okozta keresletcsökkenés miatt módosítja izraeli útvonalainak menetrendjét és törli Tel-Avivba közlekedő egyes járatait március 11. és április 2. között. A légitársaság szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a módosítás egy magyarországi járatot érint a Debrecen-Tel-Aviv útvonalon, ahol a tájékoztatás szerint minden héten heti két járat közlekedik majd.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp