A koronavírus miatt speciális sátrakban szavazhatnak a karanténban lévő izraeliek

Egy éven belül harmadszorra tartanak parlamenti választást Izraelben. A koronavírus miatt ezúttal azonban különleges biztonsági intézkedéseket kellett bevezetni.

Jelenleg 5630 személy van elkülönített házi karanténban Izraelben. A hatóságok azonban biztonsági intézkedések mellett lehetővé tették a számukra is, hogy élhessenek állampolgári jogaikkal.

Szavazás a speciális karantén-sátorban Izraelben

A karanténban lévő választók az ország 16 különböző pontján felállított speciális sátrakban adhatják le voksaikat, ahol védőöltözetben lévő felügyelők irányítják a maszkban érkező polgárok szavazását.

Az izraeli 12-es csatorna híradása szerint ugyan több mint 3000 karanténban lévő izraeli szavazott, de az egyes sátraknál fennálló fejetlenség miatt hosszú sorok alakultak ki a védett szavazóhelyiségek előtt.

A csatornának nyilatkozók szerint a szavazni érkezőket nem engedik közel a sátrakhoz, amíg sorra nem kerülnek. A rendőrök pedig nem merik megközelíteni a sorukat kivárni képtelen rendbontókat.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp