Izraelből érkezhet a koronavírus elleni védőoltás

Izraeli kutatók állítják, áttörést értek el a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében. A madarakon már sikeresen tesztelt vakcina pár hónap alatt az embereket támadó vírus ellen is hatékony lehet.

Az izraeli Migal kutatóintézet munkatársai ma egy sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy tudományos áttörést értek el a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében, adta hírül a Ynet. A kutatók elmondták, az áttörést a madarakat támadó koronavírus elleni vakcina tesztelése közben érték el.

Miután a szárnyasokon elvégzett kísérletek sikeresek lettek, a kutatók összehasonlították a madarakat támadó vírust a jelenlegi járványért felelős kórokozóval, és arra jutottak, hogy a két vírus genetikai állománya nagy hasonlóságot mutat. Valamint kimutatták, hogy a két vírus fertőzési mechanizmusa megegyezik.

Az izraeli tudósok most a hatósági engedélyekre várnak, hogy megkezdhessék a vakcina a COVID-19 vírushoz történő átalakítását. A Migal munkatársai úgy vélik, akár három hónapon belül eljuthatnak az emberi tesztelés biztonsági fázisáig.

Egy embereken használt védőoltás tesztelése és engedélyeztetése általában évekig is eltarthat, a kutatók azonban most abban reménykednek, hogy a járvány erősödése miatt felgyorsulhatnak ezek a folyamatok.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp