Izraelből érkezhet a koronavírus elleni védőoltás

Izraeli kutatók állítják, áttörést értek el a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében. A madarakon már sikeresen tesztelt vakcina pár hónap alatt az embereket támadó vírus ellen is hatékony lehet.

Az izraeli Migal kutatóintézet munkatársai ma egy sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy tudományos áttörést értek el a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében, adta hírül a Ynet. A kutatók elmondták, az áttörést a madarakat támadó koronavírus elleni vakcina tesztelése közben érték el.

Miután a szárnyasokon elvégzett kísérletek sikeresek lettek, a kutatók összehasonlították a madarakat támadó vírust a jelenlegi járványért felelős kórokozóval, és arra jutottak, hogy a két vírus genetikai állománya nagy hasonlóságot mutat. Valamint kimutatták, hogy a két vírus fertőzési mechanizmusa megegyezik.

Az izraeli tudósok most a hatósági engedélyekre várnak, hogy megkezdhessék a vakcina a COVID-19 vírushoz történő átalakítását. A Migal munkatársai úgy vélik, akár három hónapon belül eljuthatnak az emberi tesztelés biztonsági fázisáig.

Egy embereken használt védőoltás tesztelése és engedélyeztetése általában évekig is eltarthat, a kutatók azonban most abban reménykednek, hogy a járvány erősödése miatt felgyorsulhatnak ezek a folyamatok.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp