Izraeli minisztérium cáfolta a magyar államtitkár Sorossal kapcsolatos állítását

Szalay-Bobrovniczky Vince egy párizsi konferencián próbált Izraelt is berántva a kormány Soros-ellenessége mellett érvelni.

Párizsban kétnapos konferenciát rendezett az Európai Zsidó Szövetésg (EJA) az európai zsidóság jövőjéről, ahol a magyar kormányt Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte. 

Soros György

A Times of Israel beszámolója szerint Szalay-Bobrovniczky a konferencián magyar kormány az antiszemitizmus ellen tett erőfeszítéseiről beszélt. Többek között hangoztatta, hogy a kormány mindent megtesz a hazai zsidóság védelmének érdekében, ezért a Magyarországon élő zsidóknak jelenleg nincs mitől tartaniuk.

A helyettes államtitkár kielemte a kormány migráció-ellenes intézkedéseit, amely szerinte szintén a zsidóság érdekében történt, hiszen az „illegális muszlim migráció az antiszemitizmust importálja Európába”. Szalay-Bobrovniczky a magyar kormány intézkedéseit az izraeli migrációs politikához hasonlította.

Megemlítette Soros György szerepét is, aki ellen a magyar kormány többek álatal antiszemitának minősített kampányt folytatott az elmúlt években. A helyettes államtitkár azzal próbálta cáfolni az antiszemitizmusról szóló vádakat, hogy kijelentette Soros György „Izraelben nem kívánatos személy, és senki nem mondhatja Izraelről, hogy antiszemita lenne”.

A Times of Israel azonban megkérdezte erről az ilyen esetekért felelős Izraeli Stratégiai Ügyek Minisztériumát, amely szóvivője cáfolta Szalay-Bobrovniczky kijelentését. Közölte, Soros György ellen nem létezik olyan hatályos tiltás, ami alapján a magyar származású amerikai üzletember nem kívánatos személy lenne Izraelben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp