Zenei szalont nyit az Újlipótvárosban Korcsolán Orsolya

A Budapest, Bécs, vagy New York színpadjain is fellépő hegedűművész, akinek lemezeit a Deutsche Grammophon és a Naxos America jelenteti meg világszerte, olyan nagypolgári teret szeretne létrehozni, ahol közel kerül egymáshoz az előadó és a befogadó.

Korcsolán Orsolya alig tizenkét évesen, a Goldmark terem lépcsőjén állva döntötte el, hogy egyszer majd lemezre rögzíti Goldmark Károly zeneszerző hegedűdarabjait, és hogyha lehet, meg sem áll, amíg meg nem ismeri a világ ezt a felvételt, Goldmark Károlyt. Ma már repertoárjában egészen különös helyet foglalnak el a zsidó témákban, témákra született művek, kutatja és rendszeresen koncertre tűzi a Holokausztban meggyilkolt és elnémított zeneszerzők kompozícióit, írja a mazsihisz.hu.

A Bécs bevárosában élő hegedűművész Budapest szívében, az Újlipótvárosban tavasszal megnyitja az első saját zenei szalonját.

„Egy olyan káprázatos, zenével és művészettel teli teret szeretnék létrehozni, ahol egészen közel kerül egymáshoz az előadó, a létrehozó és a befogadó, ahol összetalálkozik egy nagypolgári szalonban a hangversenyzongora körül ez a két világ.”

Koncertek mellett könyvbemutató, irodalmi est, és mozizós zenélés is szerepel a menüben. Korcsolán Orsolya pályakezdő művészeknek is szeretne itt teret adni, mert szerinte kapaszkodó nélkül senki sem tette még meg az első lépéseket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp