A német egyetemi oktatók egyötöde utasítja el Izrael létezését

Egy 1106 főből álló kutatás szerint nem csak Izrael létét utasítják el ilyen sokan, hanem egynegyedük iszlámellenes is.
Az új kutatás szerint az egyetemi oktatók azt szeretnék, ha ezeknek a nézeteiknek hangot is adhatnának a katedrán a szólásszabadság jegyében, írja a jpost.com.

A tanulmány azután került nyilvánosságra, hogy a berlini Humboldt Egyetemen botrány tört ki, miután egy antiszemita tanár Georg Meggle az Izrael-ellenes BDS mozgalom mellett kampányolhatott az egyetem dékánjának, Dr. Sabine Kunst engedélyével. Tavaly a Bundestag antiszemitának nyilvánította a BDS mozgalmat.

A Humboldt diákjai arra kérték az egyetemet, hogy ne engedélyezze az eseményt, amely ennek ellenére létrejött. A rektor nem kommentálta az ügyet az esetről beszámoló Jpost.com-nak és Meggle sem válaszolt a lap megkeresésére.

2017-ben a német kormány által készített tanulmány szerint közel 33 millió németet, vagyis a 82 milliós lakosság 40%-át mérték Izrael-ellenesnek, amelyet a modern kori antiszemitizmusként tartanak sokan számon. Ezen kívül az kutatásban szereplő németek 40%-a értett egyet a következő nézettel: „Izrael politikája miatt megértem, hogy vannak, akik nem kedvelik a zsidókat”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp