Támogatás nyílt holokauszt túlélők házastársai számára

A támogatásra azok jogosultak, akiknek az elhunyt házastársát zsidó származása miatt  üldözték a nácik.

A Jewish Material Claims against Germany 2020. január 1-től megnyitotta a jelentkezést a Holokauszt Túlélő Házastársi Alap támogatásaira a német kormánnyal történt sikeres tárgyalás nyomán.

A támogatásra azok jogosultak, akiknek az elhunyt házastársa zsidó a származás miatt elszenvedett náci üldöztetés jóvátételeként CEEF Article 2 nyugdíjban (a köznyelvben Claims nyugdíjban) részesült.

A támogatás visszamenő hatályú. Sem a házastárs elhunytának időpontja, sem az életben lévő házastárs vallási hovatartozása nem befolyásolja a jogosultságot.

Mindazok a házastársak, akiknek jelentkezését elfogadták, három alkalommal részesülnek 1539 EURO negyedévi támogatásban.

Részletes tájékoztatás és jelentkezés az alábbi linken érhető el:

Spouse of Holocaust Survivor Fund – Claims Conference

The Spouse of Holocaust Survivor Fund is open to spouses of deceased recipients of the Claims Conference’s Article 2 or Central and Eastern European (CEEF) pension funds. To be eligible, the claimant (i) Must have been married to the Article 2/CEE Fund beneficiary at the time they passed away (ii) Be alive as of January …

A Claims Conference csak az általa megadott idegen nyelvű kérdőíveket fogadja el.

Segítségképpen az ívet a Mazsihisz lefordította magyarra, amelyet itt olvashat. FIGYELEM: a magyar nyelvű ívet csak kitöltési útmutatóként szolgál, válaszait az idegen nyelvű ívre kell ráírni!

kitoltesisegitseg-claims-02-06 | Mazsihisz

Szombati gyertyagyújtás: 2020.02.21 16:57, kimenete: 2020.02.22 18:03

 

Hasznos tanácsok a jelentkezéshez:

1. / Az ívet nyomtatott nagy betűkkel töltse ki!

2. / Készítse össze a szükséges mellékleteket! Ezek:
Az elhunyt házastárs halotti anyakönyvi kivonatának másolata.
A jelentkező személyi igazolványának fénymásolata.
Bármely okmány, amely igazolja, hogy a jelentkező az elhunyt halálának időpontjában vele házastársi kapcsolatban élt. Ha a jelentkező más nevet visel, mint amelyik a házassági dokumentumon szerepel, csatolni kell a névváltoztatásról szóló iratot is.

3. / Hitelesíttesse a jelentkezési anyagot! A hitelesítésre javasoljuk a MAZSIHISZ Szertartási Osztályát (Budapest, VII. Síp utca 12. I. emelet. telefonszám: 06-1 413-5526 vagy 06-1 413-5581).
További hitelesítő szervek: a helyi német konzulátus, bankfiók, közjegyző, önkormányzati hivatal vagy Izrael Állam valamelyik kormányzati hivatala.

4. / A saját kezűleg aláírt ívet a mellékletekkel együtt postázza a jelentkezési ív utolsó oldalán található postacímek bármelyikére! E-mailen ne küldjön anyagot!

A Kibic Magazin szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a Közlemények rovatba beadott írásokat, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp