Fáklyás menettel ünnepli a szélsőjobb Horthy kormányzóvá választásának 100. évfordulóját

A Betyársereggel, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal (HVIM) és más nemzeti radikális szervezetekkel tart lovas-fáklyás felvonulást Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom.

A szélsőjobboldali párt Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából rendez megemlékezést, amelyhez a Betyárseregen és a HVIM-en kívül a Trianon-társaság, a Horthy Miklós-társaság, az FKgP és a MIÉP is csatlakozik, idézi Novák Előd bejelentését az Index.

Résztvevők a Mi Hazánk Mozgalom Rendet Borsod megyében! címmel tartott fáklyás felvonulásán Sályon (Fotó: MTI/Vajda János)

Az „ökumenikus jellegű” fáklyás-lovas megemlékezés délután kezdődik majd a Szent Gellért téren, ahonnan a Parlamenthez fognak átvonulni. Ott többek között Toroczkai László, a párt elnöke is felszólal. Novák szerint a rendőrség már jóváhagyta a felvonulást, így azt nem lehet betiltatni.

Az utóbbi időben több fáklyás menetelést is tartott a néppártosodni nem kívánó ex-jobbikosok pártja. A Mi Hazánk tavaly novemberben a mostanihoz egy igen hasonló eseményt rendezett. Akkor arra emlékeztek, hogy Horthy Miklós 100 évvel ezelőtt lovagolt be Budapestre.

Az elmúlt hétvégén pedig szintén a Betyársereggel és a HVIM-mel közösen tartott demonstrációt Sályon, miután egy nőt otthonában gyilkolt meg egy 21 éves férfi.

Horthy Miklós bevonulására emlékeztek szélsőjobbosok Budapesten – Kibic Magazin

Lovas és fáklyás felvonulással emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti, 1919. november 16-i, fővárosi bevonulására a Mi Hazánk Mozgalom szombaton Budapesten. A volt kormányzóról több fideszes politikus is megemlékezett. A szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom nevű párt tartott megemlékezést Horthy budapesti belovaglásának 100. évfordulója alkalmából. Az Index helyszíni tudósítója szerint legalább ötszázan vonultak fáklyákkal Budán.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp