Fáklyás menettel ünnepli a szélsőjobb Horthy kormányzóvá választásának 100. évfordulóját

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Betyársereggel, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal (HVIM) és más nemzeti radikális szervezetekkel tart lovas-fáklyás felvonulást Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom.

A szélsőjobboldali párt Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából rendez megemlékezést, amelyhez a Betyárseregen és a HVIM-en kívül a Trianon-társaság, a Horthy Miklós-társaság, az FKgP és a MIÉP is csatlakozik, idézi Novák Előd bejelentését az Index.

Résztvevők a Mi Hazánk Mozgalom Rendet Borsod megyében! címmel tartott fáklyás felvonulásán Sályon (Fotó: MTI/Vajda János)

Az „ökumenikus jellegű” fáklyás-lovas megemlékezés délután kezdődik majd a Szent Gellért téren, ahonnan a Parlamenthez fognak átvonulni. Ott többek között Toroczkai László, a párt elnöke is felszólal. Novák szerint a rendőrség már jóváhagyta a felvonulást, így azt nem lehet betiltatni.

Az utóbbi időben több fáklyás menetelést is tartott a néppártosodni nem kívánó ex-jobbikosok pártja. A Mi Hazánk tavaly novemberben a mostanihoz egy igen hasonló eseményt rendezett. Akkor arra emlékeztek, hogy Horthy Miklós 100 évvel ezelőtt lovagolt be Budapestre.

Az elmúlt hétvégén pedig szintén a Betyársereggel és a HVIM-mel közösen tartott demonstrációt Sályon, miután egy nőt otthonában gyilkolt meg egy 21 éves férfi.

Horthy Miklós bevonulására emlékeztek szélsőjobbosok Budapesten – Kibic Magazin

Lovas és fáklyás felvonulással emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti, 1919. november 16-i, fővárosi bevonulására a Mi Hazánk Mozgalom szombaton Budapesten. A volt kormányzóról több fideszes politikus is megemlékezett. A szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom nevű párt tartott megemlékezést Horthy budapesti belovaglásának 100. évfordulója alkalmából. Az Index helyszíni tudósítója szerint legalább ötszázan vonultak fáklyákkal Budán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp