Vonat vinne a tel-avivi reptérről egyenesen a Siratófalhoz

A tervek szerint Jeruzsálem óvárosában építenének egy új vasútállomást, hogy az utasok a reptérről könnyedén el tudjanak jutni a Siratófalhoz. Az állmást Donald Trumpról neveznék el.

Az izraeli közlekedési minisztérium hétfőn olyan terveket mutatott be, amelyek alapján egy új vasútállomást hoznának létre a jeruzsálemi óváros szívében. A beruházás célja, hogy az Izraelbe érkező turisták gyorsan el tudjanak jutni a Ben-Gurion repülőtérről a Siratófalhoz.

A tervek szerint meghosszabbítanák a jelenlegi Tel-Aviv és Jeruzsálem közötti vonalat, amely így egy közel három km hosszú alagúton keresztül jutna el az óváros közepére. A tervek között két új állomás felépítése is szerepel. A bemutatott nyomvonalat már jóváhagyta a Kneszet (az izraeli parlament) tervezési és építésügyi bizottsága.

A tervek bemutatásakor a projektre 700 millió dolláros költségvetést említettek. Az új állomás állítólag Donald Trump amerikai elnökről kapná a nevét.

(i24 News)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp