Soros György szerint a Facebook segíteni fogja Trump újraválasztását

A magyar származású milliárdos nyílt levélben szólít fel a Facebook jelenlegi vezetői eltávolítására. Szerinte ugyanis Zuckerberg kölcsönös segítségnyújtási egyezséget kötött Donald Trumppal.

Mark Zuckerberg nemrég arról beszélt, hogy a nagy techcégek szigorúbb szabályozását tartaná kívánatosnak. Erre reagálva Soros György nyílt levélben a Facebook vezetőjének leváltására szólított fel, írja a Financial Timesban megjelent levelet idézve az Index.

Soros György és Mark Zuckerberg

„Mark Zuckerbergnek abba kéne hagynia a tények elfedését, miközben álszent módon a kormányzati szabályozás mellett érvel” – olvasható a magyar származású milliárdos befektető levelében. Soros szerint Zuckerberg valamiféle kölcsönös segítségnyújtási egyezséget kötött Donald Trumppal, amelynek révén a Facebook segíteni fogja Trump újraválasztását.

„A Facebooknak nem kell kormányzati szabályozásra várnia ahhoz, hogy visszautasítson minden 2020-as politikai hirdetést a november 4-i választás lezárultáig. Ha bármi kétség is felmerül arról, hogy az adott hirdetés politikai jellegű, akkor elővigyázatosságból azt is vissza kell utasítania” – véli Soros György, aki szerint a Facebook valószínűleg nem ekképpen fog eljárni.

Ezért aztán Soros szorgalmazza a Facebook vezetőinek, Mark Zuckerbergnek, illetve Sheryl Sandbergnek az eltávolítását a cég éléről. Mindemellett Soros György megjegyzi, hogy természetesen támogatja a közösségi média kormányzati szabályozását.

Sorosozással akarja tisztára mosni magát a Facebook – Kibic Magazin

A Facebook az utóbbi években-hónapokban egyik adatvédelmi balhéból a másikba esik. A cég úgy igyekszik javítani a megítélésén, hogy összeesküvés-elméleteket terjeszt Soros Györgyről. A közösségi média cég szeretné azt a látszatot kelteni, mintha kritikusai szorosan kötődnének az üzletemberhez, ezzel próbálja hitelteleníteni az adatvédelmi balhék miatt kritikus hangokat – írja az index.hu.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp