Több százan imádkoztak a Siratófalnál a koronavírus megállításáért

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

„Zsidóként abban hiszünk, hogy Isten tud hozzánk gyógyulást küldeni. Nem vagyunk orvosok, de imádkozni tudunk”, mondta Avi Berman rabbi, az izraeli Ortodox Szövetség ügyvezetője.

Több százat gyűltek össze a Kotelnél vasárnap, hogy a koronavírussal fertőzött emberekért imádkozzanak, írja a Jpost.com.

A helyszínen lévők imákat és zsoltárokat mondtak, énekeltek és táncoltak, és arra kérték Istent, segítsen megtalálni a gyógymódot a vírusra.

„Sok millió ember borzasztó szenvedésen megy keresztül Kínában és a világ más részein”, mondta Avi Berman.

Berman nem csak azokról beszélt, akik már megfertőződtek, hanem arról a több millió emberről, aki a vírus miatt karanténba került, illetve arról, hogy milyen nehézségekkel kell jelen helyzetben Kínának megküzdenie. Ilyen például a légitársaságok ki- és bejövő gépeinek leállítása. Hangsúlyozta, hogy Kína megtesz minden tőle telhetőt, hogy a vírus ne terjedjen tovább.

„Visszatekintünk ősapáinkra és látjuk hogyan imádkoztak, amikor a világ bajban volt. A kínaiak a világ népességének egyhatodát teszik ki, és sokan már az USA-ban, Európában és Ázsiában is megfertőződtek”, tette hozzá Berman.

A napokban érkezett a hír: a japán hatóságok információi szerint már három izraeli is elkapta a vírust azon az óceánjárón, amelyről már 250 beteget kellett elszállítani. Az izraeli egészségügyi minisztérium közlése szerint az állapotuk stabil.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp