Több százan imádkoztak a Siratófalnál a koronavírus megállításáért

„Zsidóként abban hiszünk, hogy Isten tud hozzánk gyógyulást küldeni. Nem vagyunk orvosok, de imádkozni tudunk”, mondta Avi Berman rabbi, az izraeli Ortodox Szövetség ügyvezetője.

Több százat gyűltek össze a Kotelnél vasárnap, hogy a koronavírussal fertőzött emberekért imádkozzanak, írja a Jpost.com.

A helyszínen lévők imákat és zsoltárokat mondtak, énekeltek és táncoltak, és arra kérték Istent, segítsen megtalálni a gyógymódot a vírusra.

„Sok millió ember borzasztó szenvedésen megy keresztül Kínában és a világ más részein”, mondta Avi Berman.

Berman nem csak azokról beszélt, akik már megfertőződtek, hanem arról a több millió emberről, aki a vírus miatt karanténba került, illetve arról, hogy milyen nehézségekkel kell jelen helyzetben Kínának megküzdenie. Ilyen például a légitársaságok ki- és bejövő gépeinek leállítása. Hangsúlyozta, hogy Kína megtesz minden tőle telhetőt, hogy a vírus ne terjedjen tovább.

„Visszatekintünk ősapáinkra és látjuk hogyan imádkoztak, amikor a világ bajban volt. A kínaiak a világ népességének egyhatodát teszik ki, és sokan már az USA-ban, Európában és Ázsiában is megfertőződtek”, tette hozzá Berman.

A napokban érkezett a hír: a japán hatóságok információi szerint már három izraeli is elkapta a vírust azon az óceánjárón, amelyről már 250 beteget kellett elszállítani. Az izraeli egészségügyi minisztérium közlése szerint az állapotuk stabil.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp