Randizz egy zsidóval!

Egy amerikai zsidó zenész egy muszlim lánnyal jár, és közben arról énekel, milyen nehézségekkel jár egy ilyen kapcsolat mindkettőjük számára.

Sammy Miller egy zsidó családban nevelkedett Los Angelesben, míg Misha muszlim családjával 12 éves korában vándorolt be az Egyesült Államokba a pakisztáni Karacsiból. Sammy és Misha a kettejük igen eltérő családi háttere ellenére most együtt járnak, előbbi pedig egy dalban foglalta össze azokat a nehézségeket, amelyekkel kapcsolatuk kezdetén kellett szembe nézniük.

A Date a Jew (Randizz egy zsidóval!) című dalban Miller elmeséli, hogy az édesanyja mindig a lelkére kötötte, hogy kizárólag zsidó lányokkal járjon, ugyanakkor Misha azt tanulta a mecsetben, hogy zsidókkal ne randevúzzon.

Miller és Misha azonban egy középiskolai diákoknak rendezett konferencián találkoztak, és elsőre ugyan nem történt semmi, de a kölcsönös szimpátia már akkor is érezhető volt a szülők és a közösségek óva intései ellenére. Aztán 10 év elteltével Misha ellátogatott Miller egyik koncertjére, majd járni kezdtek.

A pár megosztja egymás hagyományait, például Misha végigülte a sivát, a halálozást követő gyászhetet, amikor Miller nagyapja elhunyt, miközben Miller megismerte a halottak után mondott kádis muszlim változatát.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp