Botrányos becsületnapi riport miatt bojkottálja Karácsony Gergely a Hír TV-t

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A kormányközeli Hír TV az antifasiszta ellentüntetőket állította be rendzavarókként, a neonáci eseményt pedig összemosta a budai kerületek megemlékezésével.

Felháborodást keltett a Hír TV Antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket című beszámolója, amelyben a kormányközeli KESMA-hoz tartozó tévécsatorna a becsületnapi eseményekről tudósított. A riportban a Hír TV összemosta a három budai kerület által szervezett kiállítást és megemlékezést a Becsület Napja elnevezésű szélsőjobbos rendezvénnyel, és úgy állította be, mintha az ellentüntetők mindék eseményt próbálták volna megzavarni.

Antifasiszta ellentüntetők a Városmajorban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere erre a beszámolóra reagálva a közösségi médiában közölte, hogy „amíg a Hír TV nem kér bocsánatot a neonácikat mosdató, az antifasiszták tevékenységét megkérdőjelező riportjáért”, addig sem ő, sem a főpolgármester-helyettesek, sem a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai nem adnak nyilatkozatot a Hír TV-nek, és nem is tesznek eleget semmilyen meghívásuknak.

„Hová jutottunk, hogy egy önmagát Hír TV-nek nevező tévécsatorna a budapestiek nyugalmát megzavaró, milliókat elpusztító ideológia iránt nosztalgiázó neonáci hordákat megemlékezőknek nevezi, míg hazánk demokratikus hagyományait óvó állampolgárainkat, az antifasiszta felvonulókat az őket megzavaróknak?”

– írta Karácsony a Facebook-oldalán. Hozzátette: „a kormány kegyeit kereső propagandaadó már így akar tetszelegni? Már ez az elvárás? Budapest nem ilyen város, Magyarország pedig nem ilyen ország, bárki is próbálja az ellenkezőjét terjeszteni!”

Hová jutottunk, hogy egy önmagát Hír TV-nek nevező tévécsatorna a budapestiek nyugalmát megzavaró, milliókat elpusztító…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. február 9., vasárnap

A Hír TV tegnap egy Niedermüller Pétert támadni próbáló összeállítás kapcsán azon háborodott fel, hogy az erzsébetvárosi polgármester 2018-ban egy jeruzsálemi konferencián arról beszélt, hogy Izraelnek joga van megvédeni a határait. Niedermüller további bűne az volt, hogy terrorcsoportnak nevezte a Hezbollahot és a Hamászt. Utóbbi szervezet kapcsán ráadásul még meg is jegyezte, hogy a gázai övezetben a palesztin csoport szítja a konfliktust.

„Míg Niedermüller a zsidó államban a határvédelem fontosságáról beszélt, addig Magyarország esetében minden fórumon a déli határra felhúzott kerítés lebontását, és a migránsok befogadását sürgette” – áll a Hír TV tudósításában.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp