Botrányos becsületnapi riport miatt bojkottálja Karácsony Gergely a Hír TV-t

A kormányközeli Hír TV az antifasiszta ellentüntetőket állította be rendzavarókként, a neonáci eseményt pedig összemosta a budai kerületek megemlékezésével.

Felháborodást keltett a Hír TV Antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket című beszámolója, amelyben a kormányközeli KESMA-hoz tartozó tévécsatorna a becsületnapi eseményekről tudósított. A riportban a Hír TV összemosta a három budai kerület által szervezett kiállítást és megemlékezést a Becsület Napja elnevezésű szélsőjobbos rendezvénnyel, és úgy állította be, mintha az ellentüntetők mindék eseményt próbálták volna megzavarni.

Antifasiszta ellentüntetők a Városmajorban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere erre a beszámolóra reagálva a közösségi médiában közölte, hogy „amíg a Hír TV nem kér bocsánatot a neonácikat mosdató, az antifasiszták tevékenységét megkérdőjelező riportjáért”, addig sem ő, sem a főpolgármester-helyettesek, sem a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai nem adnak nyilatkozatot a Hír TV-nek, és nem is tesznek eleget semmilyen meghívásuknak.

„Hová jutottunk, hogy egy önmagát Hír TV-nek nevező tévécsatorna a budapestiek nyugalmát megzavaró, milliókat elpusztító ideológia iránt nosztalgiázó neonáci hordákat megemlékezőknek nevezi, míg hazánk demokratikus hagyományait óvó állampolgárainkat, az antifasiszta felvonulókat az őket megzavaróknak?”

– írta Karácsony a Facebook-oldalán. Hozzátette: „a kormány kegyeit kereső propagandaadó már így akar tetszelegni? Már ez az elvárás? Budapest nem ilyen város, Magyarország pedig nem ilyen ország, bárki is próbálja az ellenkezőjét terjeszteni!”

A Hír TV tegnap egy Niedermüller Pétert támadni próbáló összeállítás kapcsán azon háborodott fel, hogy az erzsébetvárosi polgármester 2018-ban egy jeruzsálemi konferencián arról beszélt, hogy Izraelnek joga van megvédeni a határait. Niedermüller további bűne az volt, hogy terrorcsoportnak nevezte a Hezbollahot és a Hamászt. Utóbbi szervezet kapcsán ráadásul még meg is jegyezte, hogy a gázai övezetben a palesztin csoport szítja a konfliktust.

„Míg Niedermüller a zsidó államban a határvédelem fontosságáról beszélt, addig Magyarország esetében minden fórumon a déli határra felhúzott kerítés lebontását, és a migránsok befogadását sürgette” – áll a Hír TV tudósításában.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp