Kertész mégis benne lesz a Nemzeti alaptantervben?

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A miniszteri biztos szerint az egyik legfontosabb szempont épp a diákok terhelésének csökkentése volt a Nemzeti alaptanterv módosításakor.

Kertész Imrét valóban nem említi név szerint a Nemzeti alaptanterv, de az egyetlen magyar Nobel-díjas író a hamarosan megjelenő kerettantervekben szerepelni fog, idézi Hajnal Gabriella, a Nemzeti alaptanterv kidolgozásáért felelős miniszteri biztost az Index.

Örkény István

A kritikákra reagálva a miniszteri biztos elmondta, nem igaz, hogy Örkény és Móricz háttérbe szorulna, még akkor is ha Wass Albert is helyett kapott benne. Szerinte nem igazak azok az állítások sem, hogy a diákoknak teljesíthetetlenül sok kötelező olvasmánya lesz. A gimnáziumban a megjelent állításokkal ellentétben nem 59, csak 20 kötelező szöveget kell olvasniuk a diákoknak, míg az általános iskolában csak 9-et és nem 30-at.

A miniszteri biztos szerint az egyik legfontosabb szempont épp a diákok terhelésének csökkentése volt a Nemzeti alaptanterv módosításakor. Hozzátette, hogy az Emmi szakértői és a Csépe Valéria által létrehozott Oktatás 2030 Kutatócsoport tagjai között tavaly egész évben végig közös munka folyt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp