Kertész mégis benne lesz a Nemzeti alaptantervben?

A miniszteri biztos szerint az egyik legfontosabb szempont épp a diákok terhelésének csökkentése volt a Nemzeti alaptanterv módosításakor.

Kertész Imrét valóban nem említi név szerint a Nemzeti alaptanterv, de az egyetlen magyar Nobel-díjas író a hamarosan megjelenő kerettantervekben szerepelni fog, idézi Hajnal Gabriella, a Nemzeti alaptanterv kidolgozásáért felelős miniszteri biztost az Index.

Örkény István

A kritikákra reagálva a miniszteri biztos elmondta, nem igaz, hogy Örkény és Móricz háttérbe szorulna, még akkor is ha Wass Albert is helyett kapott benne. Szerinte nem igazak azok az állítások sem, hogy a diákoknak teljesíthetetlenül sok kötelező olvasmánya lesz. A gimnáziumban a megjelent állításokkal ellentétben nem 59, csak 20 kötelező szöveget kell olvasniuk a diákoknak, míg az általános iskolában csak 9-et és nem 30-at.

A miniszteri biztos szerint az egyik legfontosabb szempont épp a diákok terhelésének csökkentése volt a Nemzeti alaptanterv módosításakor. Hozzátette, hogy az Emmi szakértői és a Csépe Valéria által létrehozott Oktatás 2030 Kutatócsoport tagjai között tavaly egész évben végig közös munka folyt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp