Először képviseli Izraelt egy etióp zsidó az Eurovíziós Dalfesztiválon

A 19 éves Eden Alene képviselheti Izraelt idén májusban az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az etióp származású énekesnő egy televíziós válogató megnyerését követően vívta ki a jogot a részvételre.

Az izraeli Kirjat Gatban született Eden Alene fogja képviselni Izraelt az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Amszterdamban. Alene az első etióp származású izraeli, aki részt vesz az európai dalversenyen.

A 19 éves énekesnő az izraeli 12-es csatorna a Következő sztár elnevezésű válogatóműsorának megnyerését követően vívta ki a jogot a részvételre. A zsűri döntése és a közönségszavazás egyaránt őt hozta ki a verseny győztesének. Alene korábban az X-Faktor izraeli verzióját is megnyerte.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy képviselhetem az országomat”

– mondta Alene, aki hozzátette, csodálatosnak tartja, hogy ő lehet az első etióp izraeli, aki ezt megteheti. „Gondoljatok bele, hogy hol voltunk, amikor az etiópok először kezdtek el alijázni (Izraelbe bevándorolni), és nézzétek meg, hol vagyunk ma. Ez egy teljesen új világ” – mondta az énekesnő a győzelmét követően.

Alene eurovíziós dalát márciusban egy televíziós műsor keretében fogják majd kiválasztani.

(JTA)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp