Karácsony: szóljon a zsidóság és a főváros közös jövője a közös értékekről

Karácsony Gergely volt a vendége a Zsidó Közösségi Fórum Szövetség e havi közös reggelijének az Izraeli Kulturális Intézetben szerdán.

A budapesti főpolgármester a találkozón elmondta, hogy fontos neki a közösségépítés, de arra kérte a zsidó civileket, hogy proaktívan és aktívan keressék a kapcsolatot a fővárossal. Jelezte, hogy jelenleg erős centralizációs törekvések vannak a kultúra területén, ezzel szemben kíván másfajta stratégiát, értéket és működést képviselni.

Karácsony kifejtette, hogy új alapokra kívánja helyezni a támogatási politikát, transzparens döntési mechanizmusokat szeretnének, és ennek részeként most dolgozzák ki annak a módját miként tudnak együttműködni például a civilekkel. Ha a közgyűlés elfogadja az erre vonatkozó tervet, akkor mindenki számára átlátható módon dolgozhat majd együtt a főváros a civilekkel, illetve így jobban tudnak majd segíteni abban is, hogy a különböző civil szervezetek is kapcsolódni tudjanak egymással.

Borgula András, a ZsKF elnöke elmondta, hogy fontos számára és a szervezetnek is a partnerség, és felajánlotta a Zsidó Közösségi Fórum segítségét, illetve a tagszervezeteinél felhalmozott rengeteg szakmai tudást is a főváros civil életének felpezsdítésére.

Dés Júlia, Haver Alapítvány, Borgula András, ZsKF, Karácsony Gergely főpolgármester, Szeles András civil ügyi referens

Később Karácsony Gergely Facebook oldalán is posztolt az eseményről, ahol azt írta, „Budapestből egy olyan várost fogunk csinálni, amelyet minden közössége igazi otthonának tart. A fővárosnak és a zsidóságnak ugyan sok a közös traumája, de hiszek benne, hogy ezeket a traumákat feldolgozva közös jövőnk inkább közös értékeinkről fog szólni. Az ilyen találkozások ehhez biztosan közelebb hoznak minket.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp