Jellegzetes izraeli kézmozdulatból készül új emoji

Az itthon főként magyarázó kézmozdulatként ismert kéztartás egyike annak a 117 új jelnek, amelyet az Unicode Consortium elfogadott, és ez évtől használható lesz a digitális kommunikációban.

Az izraelieknek végre nem kell szöveggel leírniuk üzeneteikben, ha azt kérik a másiktól, hogy várjanak egy kicsit vagy nyugodjanak meg.

Ennek a jele kerül be ugyanis a 117 új emoji közé, amelyeket ebben a hónapban fogadott el a Kaliforniában működő, és az emojikat standardizáló Unicode Consortium, írja a The Times of Israel.

A jellegzetes izraeli kézmozdulatot a szarkasztikus jelek közé sorolta a rendszer, és az Emojipedia szerint ez csupán egy egyszerű olasz kézmozdulat.

A 117 új emoji között egyébként más érdekességek is szerepelnek, például olyanok, amelyek a nemi szerepekről alkotott elvárásainkat kérdőjelezik meg.

Például van olyan jel, ahol egy férfi visel esküvői ruhát, és nőt látunk szmokingban, van gender-semleges Mikulás és transzszexuális zászló. Ezeket a tavalyi évben alkotott 138 gender-semleges emojik mellett találhatjuk majd meg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp