Támogatás a holokauszt túlélőinek özvegyei számára

Egy új program keretében kilenc hónapon keresztül kaphatnak támogatást a már elhunyt holokauszt-túlélők özvegyei.

A Claims Conference programot indított a holokauszt-túlélők özvegyeinek támogatására. A programban pozitív elbírálás esetén 9 hónapon keresztül lehet negyedévenként támogatásban részesülni, aminek összege jelenleg 1539 euró, írja a mazs.hu.

A holokauszt-túlélők özvegyei is kaphatnak ezentúl járadékot Németországtól – Kibic Magazin

A Claims Conference és a német kormány megállapodásának értelemében az elhunyt holokauszt-túlélők özvegyei kilenc hónapon keresztül megkaphatják házastársuk járadékát. A túlélőknek folyósított járadék mértéke is emelkedni fog. A holokauszt-túlélők megsegítésével foglalkozó Claims Conference és a német kormány éves megbeszélésén született megállapodás szerint ezentúl a túlélők halálát követő kilenc hónapon keresztül a házastársak kapják meg a Németországtól folyósított járadékot.

A programra azok is tudnak jelentkezni, akiknek évekkel ezelőtt hunyt el a férje vagy felesége, de a házastárs a halála előtt részesült egyéni kárpótlásban. Azok az özvegyek is jelentkezhetnek, akik saját jogon kapják az úgynevezett egyéni kárpótlást.

A jelentkezési nyomtatvány letölthető innen: http://www.claimscon.org/what-we-do/compensation/heirs/spouse-of-holocaust-survivor-fund/.

A nyomtatvány több nyelven (angol, héber, német, orosz, francia) elérhető a Claims Conference weboldalán, sajnos magyar nyelven nem.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp