Megkezdődött a személyes regisztráció a másodgenerációs holokauszt-túlélőket támogató programra

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

2020. január 06-án hétfőn elkezdődött a Mazsök által támogatott EGYÜTT Program szolgáltatásaira igényt tartó érdeklődők személyes regisztrációja.

Az EGYÜTT Program a Mazsihisz és a MAZS Alapítvány közös programja a magyarországi rászoruló zsidó holokauszt túlélők másodgenerációjának megsegítésére.

Rendszerszinten próbálják kezelni a holokauszt-túlélők második generációjának problémáit – Kibic Magazin

Sajtótájékoztatót tartottak a holokauszt-túlélők második generációjának támogatásáról kiírt pályázatról, illetve annak nagy részét elnyerő Mazsihisz és MAZS Alapítvány közös konzorciumának most induló projektjéről. A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) tavaly döntött úgy, hogy 100 millió forintot különít el a holokauszt-túlélők második generációjának támogatására. Az összeg felhasználására pályázatot hirdetett meg, amely eredményéről az alapítvány kuratóriuma április végén döntött.

A személyes regisztrációhoz a gördülékeny adminisztráció érdekében előzetesen időpontot szükséges foglalni, amelyet telefonon ( +36-1-599-9690) vagy online lehet kérni (Adattár és ONLINE regisztráció).

A programban kérhető támogatási formák az EGYÜTT Program oldalán találhatók meg: EGYÜTT Program igényelhető támogatások leírása és a szükséges dokumentációk felsorolása GYIK.

A programot megvalósító szervezetek kérik az érdeklődőket, hogy a szolgáltatás sikeres megpályázása érdekében szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a program leírását, és minden olyan dokumentumot hozzanak magukkal a személyes regisztrációhoz, amelyet a leírás említ. Kérdés esetén a program telefonszámán is lehet érdeklődni itt: +36-1-599-9690.

Budapesti pályázók esetében a személyes regisztráció az Izraeli Kulturális Intézetben (IKI), a Paulay Ede utca 1. szám földszintjén történik, előreláthatóan 2020. február 28-áig tart. A program „hasznos”, szolgáltatásokat és támogatásokat nyújtó szakasza pedig várhatóan 2020. áprilisában veszi kezdetét.

(mazs.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp