Megkezdődött a személyes regisztráció a másodgenerációs holokauszt-túlélőket támogató programra

2020. január 06-án hétfőn elkezdődött a Mazsök által támogatott EGYÜTT Program szolgáltatásaira igényt tartó érdeklődők személyes regisztrációja.

Az EGYÜTT Program a Mazsihisz és a MAZS Alapítvány közös programja a magyarországi rászoruló zsidó holokauszt túlélők másodgenerációjának megsegítésére.

Rendszerszinten próbálják kezelni a holokauszt-túlélők második generációjának problémáit – Kibic Magazin

Sajtótájékoztatót tartottak a holokauszt-túlélők második generációjának támogatásáról kiírt pályázatról, illetve annak nagy részét elnyerő Mazsihisz és MAZS Alapítvány közös konzorciumának most induló projektjéről. A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) tavaly döntött úgy, hogy 100 millió forintot különít el a holokauszt-túlélők második generációjának támogatására. Az összeg felhasználására pályázatot hirdetett meg, amely eredményéről az alapítvány kuratóriuma április végén döntött.

A személyes regisztrációhoz a gördülékeny adminisztráció érdekében előzetesen időpontot szükséges foglalni, amelyet telefonon ( +36-1-599-9690) vagy online lehet kérni (Adattár és ONLINE regisztráció).

A programban kérhető támogatási formák az EGYÜTT Program oldalán találhatók meg: EGYÜTT Program igényelhető támogatások leírása és a szükséges dokumentációk felsorolása GYIK.

A programot megvalósító szervezetek kérik az érdeklődőket, hogy a szolgáltatás sikeres megpályázása érdekében szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a program leírását, és minden olyan dokumentumot hozzanak magukkal a személyes regisztrációhoz, amelyet a leírás említ. Kérdés esetén a program telefonszámán is lehet érdeklődni itt: +36-1-599-9690.

Budapesti pályázók esetében a személyes regisztráció az Izraeli Kulturális Intézetben (IKI), a Paulay Ede utca 1. szám földszintjén történik, előreláthatóan 2020. február 28-áig tart. A program „hasznos”, szolgáltatásokat és támogatásokat nyújtó szakasza pedig várhatóan 2020. áprilisában veszi kezdetét.

(mazs.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp