A Jobbik új vezetése felszólította a Duna-parti cipőkbe köpködő Kulcsárt, hogy adja vissza a mandátumát

Az új elnök, Jakab Péter szerint a Kulcsár Gergely által korábban tanúsított szélsőséges megnyilatkozások nem férnek bele a néppárti irányba.

Jakab Pétert a Jobbik a hétvégén tartott tisztújító kongresszusán választották meg a párt elnökévé. Jakab Péter a Magyar Hangnak és az ATV Egyenes beszéd című műsorának nyilatkozva elmondta, felszólítják Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza mandátumát a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben, az általa korábban tanúsított szélsőséges megnyilatkozások ugyanis nem férnek bele a néppárti irányba. 

Jakab Péter a Jobbik újonnan megválasztott elnöke beszél a párt tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A Jobbik elnöke hozzátette, az előző vezetés ugyan tolerálta, hogy Kulcsár megyei képviselőként politizáljon, az új vezetés ezzel azonban nem ért egyet. Kulcsár Gergely évekkel ezelőtt beleköpött a Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékműbe, és egy belső levelezésben „kamukauszt állítólagos áldozataira” való emlékezésnek nevezte a holokauszt emléknapot.

Az őszi önkormányzati választáson Kulcsár a Jobbik listájáról jutott be a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésbe. Kulcsárt először Debrecenben, önkormányzati képviselőnek indították volna a Jobbik, a Momentum és az LMP közös jelöltjeként. Amikor viszont ez országos hírverést kapott, inkább visszaléptették, és a megyei pártlista befutó helyére tették át a jobbikos politikust.

(Index)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp