A Jobbik új vezetése felszólította a Duna-parti cipőkbe köpködő Kulcsárt, hogy adja vissza a mandátumát

Az új elnök, Jakab Péter szerint a Kulcsár Gergely által korábban tanúsított szélsőséges megnyilatkozások nem férnek bele a néppárti irányba.

Jakab Pétert a Jobbik a hétvégén tartott tisztújító kongresszusán választották meg a párt elnökévé. Jakab Péter a Magyar Hangnak és az ATV Egyenes beszéd című műsorának nyilatkozva elmondta, felszólítják Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza mandátumát a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben, az általa korábban tanúsított szélsőséges megnyilatkozások ugyanis nem férnek bele a néppárti irányba. 

Jakab Péter a Jobbik újonnan megválasztott elnöke beszél a párt tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A Jobbik elnöke hozzátette, az előző vezetés ugyan tolerálta, hogy Kulcsár megyei képviselőként politizáljon, az új vezetés ezzel azonban nem ért egyet. Kulcsár Gergely évekkel ezelőtt beleköpött a Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékműbe, és egy belső levelezésben „kamukauszt állítólagos áldozataira” való emlékezésnek nevezte a holokauszt emléknapot.

Az őszi önkormányzati választáson Kulcsár a Jobbik listájáról jutott be a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésbe. Kulcsárt először Debrecenben, önkormányzati képviselőnek indították volna a Jobbik, a Momentum és az LMP közös jelöltjeként. Amikor viszont ez országos hírverést kapott, inkább visszaléptették, és a megyei pártlista befutó helyére tették át a jobbikos politikust.

(Index)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp