A Zsidó Közösségi Fórum is csatlakozott a Siklósi Beatrix felmentését kérő petícióhoz

A 21 zsidó szervezetet magában foglaló Zsidó Közösségi Fórum is csatlakozott aHang nyílt leveléhez, amelyben az antiszemita botrányokba keveredő Siklósi Beatrix felmentését kérik a Kossuth Rádió éléről.

A aHang elnevezésű kezdeményezés nyílt levelet tett közzé, amelyben arra kérik Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, hogy „Siklósi Beatrixot azonnali hatállyal mentse föl pozíciójából, és nevezzen ki olyan embert a Kossuth Rádió igazgatói posztjára, aki tiszteletben tartja zsidó, roma vagy bármely más etnikai, vallási vagy szexuális kisebbséghez tartozó polgártársunk emberi méltóságát”.

Ne legyen rasszista, antiszemita vezetője a Kossuth Rádiónak!

Tisztelt Papp Dániel, vezérigazgató és Siklósi Beatrix! Papp Dánielhez, az MTVA vezérigazgatójához címzett nyílt levél Vezérigazgató úr! „egy jó hír estére: nem csak a cigókra, gyermekeink holoagymosására is van még pénz”. „Jön Izrael!! Védd meg a hazát magyar!!”„Több mint ezer ortodox zsidó érkezett a nyírségi faluba a világ minden részéről…

Ehhez a petícióhoz csatlakozott a Kibic Magazint is kiadó Zsidó Közösségi Fórum (ZSKF), amely 21 zsidó szervezetet tudhat tagjai között. A szervezetek közül a ZSKF-en kívül eddig a Tiszafüredi Menóra Alapítvány, illetve a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete (NÜB) csatlakozott a nyílt levélhez, amelyet ezidáig közel 3000-en írtak alá.

Siklósi Beatrixot január elején nevezték ki a Kossuth Rádió igazgatójának, ami előtt az M5-ös csatornát vezette. 2014-ben az MTVA Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek élére került, de a magyarországi történelmi egyházak akkori vezetői – Erdő Péter, Bölcskei Gusztáv, Gáncs Péter és Heisler András – közös tiltakozásának köszönhetően az MTVA vezetése elvette Siklósitól a vallási műsorokat.

Az antiszemita megjegyzéseiről hírhedt Siklósi Beatrix a Kossuth Rádió új vezetője – Kibic Magazin

Távozik a Kossuth Rádió csatornaigazgatói posztjáról Mucsányi Marianna, adta hírül az MTVA. Helyette az állami rádió első számú embere Siklósi Beatrix lett, aki a kirekesztő, antiszemita megjegyzéseiről hírhedt. Siklósi Beatrix 2003-ban, az Éjjeli Menedék című műsor szerkesztőjeként hívta meg a műsorba David Irvinget, a holokauszttagadás miatt több országból kitiltott és jogerős börtönbüntetéssel sújtott brit történészt, aki többek közt arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom „antiszemita pogrom volt” a „zsidó kormány” ellen.

Siklósi korábban antiszemita és rasszista posztokat osztott meg a közösségi oldalán, 2003-ban pedig az Éjjeli Menedék című műsor szerkesztőjeként meghívta a műsorba a holokauszttagadó brit történészt, David Irvinget.

Siklósi kinevezése miatt a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) közleményben tiltakozott. „Siklósi korábbi megnyilatkozásai nem felelnek meg a szakmai és etikai alapelveknek, ezért alkalmatlan arra, hogy a Kossuth Rádió csatornaigazgatója legyen” – írták, és egyben arra kérték az MTVA vezérigazgatóját és a felette kezelői jogokat gyakorló Médiatanácsot, hogy vizsgálja felül Siklósi kinevezését.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp