Soros György új globális egyetemi hálózatot hoz létre

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Soros György egymilliárd dollárt adományoz az új felsőoktatási hálózat létrehozásához, hogy a hallgatók felkészülhessenek a jelenlegi és jövőbeli globális kihívásokra.

Az új hálózat a Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat nevet kapta, és a tervek szerint az oktatást és kutatást integrálja a felsőoktatási intézmények között világszerte, oktatási hálózati kurzusokat, közös képzési programokat csinálnak majd, diákokat és oktatókat hoznak össze online vagy személyes konzultációkra, írja az Index a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) közleményére hivatkozva.

Soros György

Az új hálózat magját a többi közt a CEU fogja képezni. Célja pedig, hogy biztosítsa a vélemények szabad kifejtését és a különböző meggyőződések sokszínűségének biztosítását. Mint ahogy arra is törekedni fognak, hogy elérjék az olyan mellőzött társadalmi csoportokat, mint a menekültek, a börtönbüntetésüket töltők, a romák vagy az otthonukat elhagyni kénytelen emberek. Emellett pedig egy olyan ösztöndíjprogramot is elindítanának, amiben összekapcsolnák a politikailag üldözött kutatókat.

„Úgy hiszem a legnagyobb reményünk az oktatáshoz való hozzáférésben rejlik, ami a kritikai gondolkodás erősítésével és az akadémiai szabadság hangsúlyozásával megerősíti az egyének autonómiáját”

– mondta Soros György, aki az elmúlt harminc évben eddig már több mint 32 milliárd dollárt adományozott oktatási és társadalmi igazságosságot erősítő célokra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp