Soros György új globális egyetemi hálózatot hoz létre

Soros György egymilliárd dollárt adományoz az új felsőoktatási hálózat létrehozásához, hogy a hallgatók felkészülhessenek a jelenlegi és jövőbeli globális kihívásokra.

Az új hálózat a Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat nevet kapta, és a tervek szerint az oktatást és kutatást integrálja a felsőoktatási intézmények között világszerte, oktatási hálózati kurzusokat, közös képzési programokat csinálnak majd, diákokat és oktatókat hoznak össze online vagy személyes konzultációkra, írja az Index a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) közleményére hivatkozva.

Soros György

Az új hálózat magját a többi közt a CEU fogja képezni. Célja pedig, hogy biztosítsa a vélemények szabad kifejtését és a különböző meggyőződések sokszínűségének biztosítását. Mint ahogy arra is törekedni fognak, hogy elérjék az olyan mellőzött társadalmi csoportokat, mint a menekültek, a börtönbüntetésüket töltők, a romák vagy az otthonukat elhagyni kénytelen emberek. Emellett pedig egy olyan ösztöndíjprogramot is elindítanának, amiben összekapcsolnák a politikailag üldözött kutatókat.

„Úgy hiszem a legnagyobb reményünk az oktatáshoz való hozzáférésben rejlik, ami a kritikai gondolkodás erősítésével és az akadémiai szabadság hangsúlyozásával megerősíti az egyének autonómiáját”

– mondta Soros György, aki az elmúlt harminc évben eddig már több mint 32 milliárd dollárt adományozott oktatási és társadalmi igazságosságot erősítő célokra.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp