Elfogták a makói zsidó emlékművet megrongáló férfit

A férfi nem először tett kárt az emlékműben.

Megtalálta a rendőrség azt a 64 éves férfit, aki megrongálta az egykori neológ zsinagóga helyén álló makói zsidó emlékjelet, írta a szegedma.hu.

A férfi január 3-án délután megjelent az emlékműnél, és egy fekete zsírkrétával a „Zsidó gyilkosok” feliratot véste a műalkotás talapzatára. Ezt követően biciklijével elhagyta a helyszínt.

A nyomozók rongálás vétségének gyanúja miatt hallgatott ki egy 64 éves férfit a Makói Rendőrkapitányságon. A gyanúsított beismerő vallomást tett, és elmondta azt is, hogy korábban már két alkalommal rongálta meg ugyanezt az emlékművet.

Kapcsolódó cikkünk:

Antiszemita feliratokat firkáltak a makói zsidó emlékműre – Kibic Magazin

„Zsidók gyilkosok” – ezt firkálta valaki a Csanád vezér téri makói zsidó emlékjel Dávid-csillagot idéző talapzatára, írja a delmagyar.hu. A makói zsidó emlékjel az egykor volt neológ zsinagóga helyén, a Csanád vezér téren, közvetlenül a makói rendőrkapitányság épülete előtt áll.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp