EP-elnök: az antiszemitizmus démonja visszatér Európába

“A holokauszt az emberiesség elleni legnagyobb bűncselekmény”, mondta David Sassoli.

David Sassoli az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából két nap múlva Jeruzsálemben tervezett ötödik Holokauszt Világfórumot megelőzően kiadott nyilatkozatában arra emlékeztetett, az Európai Uniót Európa újraegyesítése végett és annak biztosítása érekében hozták létre, hogy a második világháború borzalmai soha ne ismétlődhessenek meg.

A holokauszt az emberiesség elleni legnagyobb bűncselekmény – húzta alá.

A németországi Halléban, valamint New Yorkban antiszemita indíttatásból nemrégiben elkövetett támadások, a zsidó állampolgárok és politikusok elleni sorozatos fenyegetések, valamint több európai országban zsidó temetők és zsidó tulajdonú üzletek ellen elkövetett vandalizmus “olyan időszakra emlékeztetnek, amelyről azt reméltük, már régen véget ért” – mondta.

A csütörtökön, a jeruzsálemi Yad Vashem Intézetben tervezett ötödik Holokauszt Világfórum a holokauszt áldozatai emlékezetének ápolására, valamint a világszerte növekvő antiszemitizmus elleni küzdelemre fókuszál.

Az uniós parlament tájékoztatása szerint az EP jövő héten esedékes brüsszeli plenáris ülésén emlékezik meg a holokauszt áldozatairól. Ez alkalommal beszédet mond Liliana Segre olasz szenátor, holokauszt-túlélő.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp