Orbán Auschwitzba megy a haláltábor felszabadulásának 75. évfordulóján

Orbán Viktor Auschwitzban, Áder János Jeruzsálemben képviseli Magyarországot a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján.

Január 27-én lesz Auschwitz felszabadításának 75-dik évfordulója. Ez a nap a Nemzetközi Holokauszt Emléknap, és a kerek évforduló alkalmából a szokásosnál is nagyobb rendezvények várhatók Izraelben és Auschwitzban is.

Magyarország két helyen is képviselteti magát. Orbán Viktor miniszterelnök Auschwitzban, Áder János köztársasági elnök Jeruzsálemben vesz részt a megemlékezéseken.

Auschwitzban jelen lesz az izraeli államelnök Reuven Rivlin, Andrzej Duda lengyel, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Frank-Walter Steinmeier német államelnök, a belga király és királyné is.

Áder János köztársasági elnök először a nemzetközi Holokauszt Világfórumon lesz jelen Jeruzsálemben többek között Emmanuel Macron francia elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök, Mike Pence USA alelnök társaságában. Ezután a Jad Vashem megemlékezésén vesz részt a megemlékezésen.

A lengyel államfő, Andrzej Duda nem vesz részt a Jad Vasem Holokauszt Világfórumán, mert a szervezők nem tették lehetővé, hogy beszédet mondjon a rendezvényen.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp