Több száz rabbi buzdít a klímaváltozás elleni cselekvésre

500 rabbi és zsidó közösségi vezető nyílt levélben hívja fel a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára. „A gyermekeink és unokáink súlyos szenvedéssel és halállal fognak szembenézni, amennyiben nem cselekszünk” – írják.

Ortodox és reform rabbik, vallásos és világi zsidók egyaránt szerepelnek annak a nyílt levélnek az aláírói között, amely a klímaváltozás elleni cselekvés fontosságára hívja fel a figyelmet. A petíciót aláíró zsidó vezetők leginkább az Egyesült Államok polgárai, de izraeli, kanadai, angol, brazil, német, holland és új-zélandi támogatói is vannak a kiáltványnak.

Bozóttűz Ausztráliában

A petíció elindítója Arthur Waskow rabbi, aki az úgynevezett zsidó megújulási mozgalom vezetője és a Shalom Center elnevezésű zsidó csoportosulás alapítója. A csoport célja egy igazságos és békés világ létrehozása, amely hangsúlyt fektet a Föld „gyógyítására” és tiszteletben tartja az élet minden megnyilvánulását.

A nyílt levél számos intézkedést sürget, többek között a környezetvédelem előtérbe helyezését és politikai változásokat, valamint a természeti katasztrófák által sújtott régiókból érkező menekültek befogadását.

„Az emberiség történetében először a Föld az ember általi tevékenység miatt bekövetkezett pusztulása felé tartunk. A gyermekeink és unokáink súlyos szenvedéssel és halállal fognak szembenézni, amennyiben nem cselekszünk” – olvasható a zsidó vezetők petíciójának szövegében.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp