Gyurcsány Ferencet megihlette Pokorni Zoltán vallomása

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A DK elnöke ma már érti, hogy apja miért lendítette a karját, amikor nácikról szóló dokumentumfilmeket nézett.

Miután Pokorni Zoltán a könnyeivel küszködve beszélt a nagyapja tömeggyilkosságokban játszott szerepéről a holokauszt idején egy 12. kerületi megemlékezésen, Gyurcsány Ferenc is úgy vélte, itt az ideje megosztani gyerekkori élményeit apja filmnézési szokásairól.

A DK elnöke a Facebook-oldalán mesélte el, hogy gyerekkorában az apja a karját lendítette, amikor Pápán az osztrák tévében nácikról szóló dokumentumfilmeket nézett. „Pápán az osztrák tévét grazi tévének mondták. Azt nézte. Imádta a nácikról szóló dokumentumfilmeket. És lendítette karját. Nem értettem. Semmit nem értettem” – emlékszik vissza Gyurcsány, aki Karácsony Gergelyhez hasonlóan megrendítőnek nevezte Pokorni beszédét.

Pokorni: magyarok voltak az áldozatok és a gyilkosok többsége is – Kibic Magazin

Pokorni Zoltán sírva beszélt nagyapjának a tömeggyilkosságokban játszott szerepéről. A 12. kerületi polgármester a magyarországi holokauszt kapcsán azt mondta, nincs mentség a magyarok számára a magyar zsidók ellen elkövetett bűnökért. A nyilasok hetvenöt évvel ezelőtt 328 ártatlan, védtelen embert mészároltak le Budapest tizenkettedik kerületében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp