Gyurcsány Ferencet megihlette Pokorni Zoltán vallomása

A DK elnöke ma már érti, hogy apja miért lendítette a karját, amikor nácikról szóló dokumentumfilmeket nézett.

Miután Pokorni Zoltán a könnyeivel küszködve beszélt a nagyapja tömeggyilkosságokban játszott szerepéről a holokauszt idején egy 12. kerületi megemlékezésen, Gyurcsány Ferenc is úgy vélte, itt az ideje megosztani gyerekkori élményeit apja filmnézési szokásairól.

A DK elnöke a Facebook-oldalán mesélte el, hogy gyerekkorában az apja a karját lendítette, amikor Pápán az osztrák tévében nácikról szóló dokumentumfilmeket nézett. „Pápán az osztrák tévét grazi tévének mondták. Azt nézte. Imádta a nácikról szóló dokumentumfilmeket. És lendítette karját. Nem értettem. Semmit nem értettem” – emlékszik vissza Gyurcsány, aki Karácsony Gergelyhez hasonlóan megrendítőnek nevezte Pokorni beszédét.

Pokorni: magyarok voltak az áldozatok és a gyilkosok többsége is – Kibic Magazin

Pokorni Zoltán sírva beszélt nagyapjának a tömeggyilkosságokban játszott szerepéről. A 12. kerületi polgármester a magyarországi holokauszt kapcsán azt mondta, nincs mentség a magyarok számára a magyar zsidók ellen elkövetett bűnökért. A nyilasok hetvenöt évvel ezelőtt 328 ártatlan, védtelen embert mészároltak le Budapest tizenkettedik kerületében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp