Gyurcsány Ferencet megihlette Pokorni Zoltán vallomása

A DK elnöke ma már érti, hogy apja miért lendítette a karját, amikor nácikról szóló dokumentumfilmeket nézett.

Miután Pokorni Zoltán a könnyeivel küszködve beszélt a nagyapja tömeggyilkosságokban játszott szerepéről a holokauszt idején egy 12. kerületi megemlékezésen, Gyurcsány Ferenc is úgy vélte, itt az ideje megosztani gyerekkori élményeit apja filmnézési szokásairól.

Pokorni megrendítő beszéde után: Apám nem egyszerűen nagy hóhányó volt, hanem dörzsember. Dörzsölte az életet, a…

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. január 15., szerda

A DK elnöke a Facebook-oldalán mesélte el, hogy gyerekkorában az apja a karját lendítette, amikor Pápán az osztrák tévében nácikról szóló dokumentumfilmeket nézett. „Pápán az osztrák tévét grazi tévének mondták. Azt nézte. Imádta a nácikról szóló dokumentumfilmeket. És lendítette karját. Nem értettem. Semmit nem értettem” – emlékszik vissza Gyurcsány, aki Karácsony Gergelyhez hasonlóan megrendítőnek nevezte Pokorni beszédét.

Pokorni: magyarok voltak az áldozatok és a gyilkosok többsége is – Kibic Magazin

Pokorni Zoltán sírva beszélt nagyapjának a tömeggyilkosságokban játszott szerepéről. A 12. kerületi polgármester a magyarországi holokauszt kapcsán azt mondta, nincs mentség a magyarok számára a magyar zsidók ellen elkövetett bűnökért. A nyilasok hetvenöt évvel ezelőtt 328 ártatlan, védtelen embert mészároltak le Budapest tizenkettedik kerületében.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp