Vessünk véget ennek a történetnek! – Antiszemitizmus ellenes kampány indult a közösségi médiában

Hírességek feltartott tenyérrel hívják fel a figyelmet arra, hogy az antiszemitizmus magától nem fog megszűnni. A #StopThisStory elnevezésű kampányhoz bárki csatlakozhat, aki véget szeretne vetni a gyűlölködésnek.

Az antiszemitizmus egy végtelen történet, és magától nem fog megszűnni a jelenség, állítja az Európai Zsidó Kongresszus legújabb kampánya, a közösségi médiában indított #StopThisStory (Vessünk véget ennek a történetnek!). A kampány közvetlenül kapcsolódik a január 23-án Jeruzsálemben megrendezésre kerülő Holokauszt Világfórumhoz.

A #StopThisStory az első olyan globális antiszemitizmus ellenes kampány, amely az Instragram AR (kiterjesztett valóság) effektjét használja fel annak érdekében, hogy minél több felhasználóhoz eljusson a kampány üzenete. Hogy ez hogyan működik a gyakorlatban, azt a kampányt támogató közéleti személyiségek példáival mutatják be.

A kampány keretében már feltartott tenyérrel látható többek között Reuven Rivlin, Izrael elnöke, Dr. Ruth Westheimer, holokauszt-túlélő szexológus, Bar Rafaeli izraeli modell, vagy éppen Vanessa Kirkby brit színésznő, A korona című sorozat egyik szereplője. Az AR filter segítségével pedig mindegyikük tenyerére felkerült a Stop This Story! felirat.

Dr. Ruth Westheimer a #StopThisStory kampányban

A kampány során bemutatják az antiszemitizmus folytonos történetét az 1930-es évektől kezdve egészen napjainkig. Ezzel szeretnék érzékeltetni, hogy ez a fajta gonoszság nem tűnt el a világból, és továbbra is fenyegeti a zsidókat egészen addig, amíg véget nem vetnek neki.

A filter elérhető a kampány Instagram-oldaláról, így bárki csatlakozhat hozzá, hogy feltartott tenyerével üzenjen a világnak, hogy elég volt az antiszemitizmusból, a rasszizmusból és az idegengyűlöletből.

(Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp