Karácsony Gergelyt megrendítette Pokorni vallomása

Budapest főpolgármestere is reagált Pokorni Zoltán beszédére, amelyben sírva beszélt a nagyapja tömeggyilkosságokban játszott szerepéről a holokauszt idején egy 12. kerületi megemlékezésen.

Mint arról a Kibic Magazin is beszámolt, hétfő este megemlékezést tartottak a 12. kerületi Maros utcai rendelőintézetben, a kerületben a nyilasok által meggyilkolt áldozatok emlékére. Az eseményen részt vett Pokorni Zoltán polgármester, aki megrendítő beszédet mondott, szót ejtve a nyilasok közé állt és gyilkossá lett nagyapjáról, Pokorni Józsefről, a városmajori tömeggyilkosságok meghatározó alakjáról. Beszéde közben a sírástól elcsuklott a hangja.

Többek között arról is beszélt a magyarországi holokauszt kapcsán azt mondta, nincs mentség a magyarok számára a magyar zsidók ellen elkövetett bűnökért.

“A német megszállás nem mentség, maximum magyarázkodás. Magyarok voltak az áldozatok, és a gyilkosok túlnyomó része szintén magyar volt”, mondta.

Pokorni beszédére ma Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere is reagált egy Facebook posztban. A főpolgármestert megrendítette a vallomás és tiszteletét fejezte ki Pokornival szemben.

“A jövő megköveteli a múlt bevallását, az őszinte szembenézést. A XX. század rémtetteinek nemcsak az áldozatai, de az elkövetői is honfitársaink voltak. Megrendít Pokorni Zoltán polgármester úr szembenézése, minden tiszteletem az övé ezért”, írta Karácsony Gergely.

Az alábbi linken vágatlanul láthatják a 12. kerületi polgármester vallomását.

Vágatlanul mutatjuk Pokorni Zoltán megrendítő vallomását

A nyilasok hetvenöt évvel ezelőtt 328 ártatlan, védtelen embert mészároltak le Budapest tizenkettedik kerületében. Az áldozatok emlékére rendeztek hétfő este megemlékezést a Maros utcai rendelőintézetben, ahol annak idején 84 embert gyilkoltak meg. A rendezvényen részt vett Pokorni Zoltán polgármester, aki megrendítő beszédet mondott, szót ejtve a nyilasok közé állt és gyilkossá lett nagyapjáról, Pokorni Józsefről.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp