Soros György a 2019-es év filantrópja

A Nyílt Társadalom Alapítvány létrehozóját az Inside Philantropy nevű szervezet választotta meg az év díjazottjának.

„Egyetlen adományozó sem tesz annyit azért, hogy megállítsa az autoriter rendszerek terjedését a világon”, jelentette be az Inside Philantropy, a nagy adományozó szervezeteket és egyéni donorokat figyelő weboldal.

Inside Philanthropy

Inside Philanthropy tracks who’s funding what and why.

Soros több más fontos tevékenysége mellett az Inside Philantropy elismerését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Soros nemrég 800 millió dollárt különített el arra, hogy támogassa Közép-Európában az akadémiai szabadságot. A 800 millió dollárt a CEU kapja, amely nemrég új kampuszt nyitott Bécsben.

A CEU legtöbb kurzusát át kellett helyezni Budapestről Bécsbe, miután Magyarország megtiltotta, hogy külföldön regisztrált egyetemek működjenek az országban, ha azok nem végeznek oktatási tevékenységet az anyaországukban.

A magyar származású Soros György 1979-ben hozta létre a Nyílt Társadalom Alapítványt, hogy világszerte segítse a demokráciák kibontakozását, valamint a szólásszabadságért, az igazságosságért és egyenlőségért küzdő személyeket és szervezeteket.

Az Inside Philantropy Soros 35 éves fiának, Alexandernek adata a 2019-es év legkiemelkedőbb örököse címet.

Az eredeti cikk itt olvasható:

George Soros named philanthropist of the year

George Soros, founder and chair of the Open Society Foundations, has been named as Inside Philanthropy’s 2019 Philanthropist of the Year. “No donor is doing more to push back against the rising tide of authoritarianism worldwide,” Inside Philanthropy, a website focusing on large philanthropic foundations and wealthy donors, declared.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp