Auschwitz, ahogy még sosem láttuk

Egyedülálló módon színesben mutatja be Auschwitz borzalmait egy új dokumentumfilm. Az Auschwitz Untold in Colour című alkotást a haláltábor felszabadításának 75. évfordulóján mutatják majd be.

Retusált fotók segítségével készült el az Auschwitz Untold in Colour című kétrészes dokumentumfilm, amely először ábrázolja színesben a koncentrációs táborban történteket. A film törzsanyagát a kárpátaljai zsidók érkezését megörökítő Auschwitz Album képsorozat adja. A fotókon kívül  a filmben túlélők mesélnek majd, de szó lesz a holokauszt romákra gyakorolt hatásáról, illetve a zsidó ellenállásról is.

A filmet rendező David Schulman szerint a film azért is különleges, mert ez lehet az egyik utolsó olyan alkotás, amelyben még ma is életben lévő túlélők tudják elmesélni a történetüket. A Gurdiannak nyilatkozó rendező úgy látja, hogy a színek plusz emberi dimenziót adtak hozzá a fekete-fehér képekhez.

„Ebben áll a film küldetése a kortársak számára, hogy bemutatja: mindez nemcsak a történelemről, de a máról is szól” – mondta Schulman.

(24.hu)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp