Auschwitz, ahogy még sosem láttuk

Egyedülálló módon színesben mutatja be Auschwitz borzalmait egy új dokumentumfilm. Az Auschwitz Untold in Colour című alkotást a haláltábor felszabadításának 75. évfordulóján mutatják majd be.

Retusált fotók segítségével készült el az Auschwitz Untold in Colour című kétrészes dokumentumfilm, amely először ábrázolja színesben a koncentrációs táborban történteket. A film törzsanyagát a kárpátaljai zsidók érkezését megörökítő Auschwitz Album képsorozat adja. A fotókon kívül  a filmben túlélők mesélnek majd, de szó lesz a holokauszt romákra gyakorolt hatásáról, illetve a zsidó ellenállásról is.

A filmet rendező David Schulman szerint a film azért is különleges, mert ez lehet az egyik utolsó olyan alkotás, amelyben még ma is életben lévő túlélők tudják elmesélni a történetüket. A Gurdiannak nyilatkozó rendező úgy látja, hogy a színek plusz emberi dimenziót adtak hozzá a fekete-fehér képekhez.

„Ebben áll a film küldetése a kortársak számára, hogy bemutatja: mindez nemcsak a történelemről, de a máról is szól” – mondta Schulman.

(24.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp