Eltávolítja a Spotify az antiszemita tartalmú lejátszási listákat

A szolgáltató kínálatában voltak olyan antiszemita tartalmú lejátszási listák, melyekben Adolf Hitlert dicsőítik, a holokauszt áldozatain gúnyolódnak vagy amelyek antiszemita szimbólumokat használnak .


„A felhasználók által generált tartalmak vétenek irányelveink ellen, ezért azonnal eltávolítjuk őket. A Spotify betilt minden olyan tartalmat, amelyek sértőek, bántóak, rágalmazóak, pornográfok, fenyegetőek vagy obszcének” – idézte a szóvivőt a The Times of Israel.

A lap múlt hét szerdán olyan lejátszási listákról számolt be, amelyek egyes elemei a zsidók megölésre szólítanak fel, Hitlert dicsőítik vagy gúnyolódnak Anne Frankon, a holokauszt világhírű áldozatán és az auschwitzi megsemmisítő táboron.

A Times of Israel másnapi beszámolója szerint csütörtök reggelre ezeknek a tartalmaknak a nagy részét eltávolította a Spotify, de még 110 olyan profil érhető el, melyeket Adolf Hitler név alatt regisztráltak. Egyelőre nem tudni, hogy ezeket a profilokat is zárolták-e.

Az auschwitzi emlékhely is kritikát fogalmazott meg a Spotify-jal szemben. „Spotify, csináld jobban” – olvasható a múzeum Twitter-oldalán.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp